VTM NIEUWS sprak Marc Van Ranst op geheime locatie: “Door half dagje vrij ontliep viroloog confrontatie met Conings”

VTM NIEUWS-journalist Faroek Özgünes heeft de ondergedoken viroloog Marc Van Ranst op een geheime locatie kunnen spreken over zijn leven in een safehouse, de bedreigingen tegen hem en de controverse rond zijn persoon. Van Ranst gaat zich niet gedeisd houden omdat hij wordt bedreigd, zegt hij in het exclusieve gesprek. Hij heeft geen boodschap voor Jürgen Conings, de geradicaliseerde militair die hem bedreigt. “Waarom zou ik een boodschap hebben, ik ken die man niet.” Blijkt verder nog dat Van Ranst voor het eerst in 18 maanden op maandag 17 mei een half dagje vrij had genomen, waardoor hij veel vroeger thuis was dan anders. Dat maakte dat hij niet oog in oog kwam te staan met Conings, die ‘s avonds het huis van de viroloog in de gaten hield.

82 reacties

 • Christian Schietse

  2 weken geleden
  Gezond oogt hij niet en het zou vnl. voor zijn gezinsleden verstandiger zijn mocht hij de media meer schuwen. Iedereen heeft recht om zijn mening te uiten, of ge nu links of rechts gezind bent, maar constant provoceren en confrontaties aan gaan op sociale media is niet slim. Met virologie heeft dit niets meer te maken. Er is een spreekwoord dat zegt, spreken is zilver, zwijgen goud.
 • nico de haan

  2 weken geleden
  Van Ranst binnenkort op PVDA lijst
 • Ann Verschueren

  2 weken geleden
  Het is één grote Belgische klucht. Grappig, maar wel op de kap van de belastingbetaler. Wie gaat als eerste durven tevoorschijn komen? De kat of de muis? Conings of MVR?
 • Linda Heintjens

  2 weken geleden
  Iedereen heeft het recht zijn mening te uiten! Het is aan diegenen, die luisteren, die moeten onderzoeken of het waarheid is of leugen!
 • oswald billiet

  2 weken geleden
  Jurgen Konings is er in geslaagd om Van Ranst de vrijheid te ontnemen en dit duur voort. Hopelijk vindt men Conings nu vlug om die toestand te doen eindigen. Konings, noch Van Ranst verdienen die opjagerij niet. De echte vraag is: wou Conings Van Ranst doden? Met zijn hele wapenarsenaal heeft hij geen schot gelost. Die vraag zal wel nooit beantwoord worden in de rechtbank. Indien Conings nog leeft zou hij zich beter aanbieden.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Op 16 juli mogelijk beslissing over afschaffen maatregelen, maar “wordt niet laatste Overlegcomité over corona”

  Op 16 juli mogelijk beslissing over afschaffen maatrege­len, maar “wordt niet laatste Overlegco­mité over corona”

  Het volgende Overlegcomité, gepland voor 16 juli, wordt niet het laatste over corona, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bij VTM Nieuws. Op dat Overlegcomité wordt er mogelijk wel beslist over het afschaffen van de meeste overblijvende coronamaatregelen, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) op de persconferentie van vandaag. Ook moet het mogelijk zijn om het mondmasker zo veel mogelijk los te laten tegen september, “als de evolutie blijft zoals ze nu is”.