CD&V-voorzitter Sammy Mahdi (links) en VTM NIEUWS-journaliste Hannelore Simoens (rechts).
Volledig scherm
CD&V-voorzitter Sammy Mahdi (links) en VTM NIEUWS-journaliste Hannelore Simoens (rechts). © VTM NIEUWS

VTM NIEUWS-journaliste Hannelore Simoens over bocht van Sammy Mahdi: “Rode lijn blijkt stippellijn te zijn”

Na lange onderhandelingen heeft de Vlaamse regering dan toch een akkoord over de begroting. Hoewel coalitiepartij CD&V bijzonder hoog had ingezet op het groeipakket – de vroegere kinderbijslag – is voorzitter Sammy Mahdi dan toch akkoord gegaan met een eerder voorstel. Dat voorstel bevat echter geen koppeling van de kinderbijslag aan de spilindex, iets wat Mahdi maandag nog de “rode lijn” voor zijn partij had genoemd. “Die rode lijn blijkt meer een stippellijn te zijn”, reageert VTM NIEUWS-journaliste Hannelore Simoens.

 1. DE GROTE PEILING. Premier De Croo tuimelt uit top 3 populairste politicus: “Het is een moeilijke tijd om te regeren”
  Play

  DE GROTE PEILING. Premier De Croo tuimelt uit top 3 populair­ste politicus: “Het is een moeilijke tijd om te regeren”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt niet dat hij zich moet “laten afleiden” door peilingen. Dat hij in De Grote Peiling van ‘Het Laatste Nieuws’, ‘VTM NIEUWS’, ‘RTL’ en ‘Le Soir’ niet meer in de top 3 van populairste politicus van Vlaanderen staat, wijt hij aan “het moeilijke moment om te regeren”. Dat zei De Croo in VTM NIEUWS.
 2. WEERBERICHT. De dag start droog met hier en daar opklaringen, later kans op enkele buien

  WEERBE­RICHT. De dag start droog met hier en daar opklarin­gen, later kans op enkele buien

  Het is vandaag op de meeste plaatsen eerst grijs met in het oosten nog wat motregen, in de Hoge Ardennen soms lichte sneeuwval. In de loop van de dag verschijnen er op meerdere plaatsen opklaringen en in het noordwesten soms brede opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het dan weer zwaarbewolkt en mistig. In de kuststreek vallen enkele buien die in de late namiddag geleidelijk het land verder binnentrekken, meldt het KMI.