Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

VSV start verkeerscampagne: "Stop op tijd voor een powernap”

De hele maand februari voert de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) campagne met de boodschap “stop op tijd voor een powernap”. In slaap vallen tijdens het rijden is even gevaarlijk als drinken en rijden. Bestuurders die al een lange tijd wakker zijn en nog de baan op moeten, vaak in de late avond of ‘s nachts, hebben baat bij een kort dutje van minstens acht minuten tot een kwartiertje om de alertheid terug op peil te brengen.

 1. “Zonder ‘Eliza’ was mijn man er nog geweest”: Waalse man berooft zichzelf van het leven na intensieve gesprekken met chatbot

  “Zonder ‘Eliza’ was mijn man er nog geweest”: Waalse man berooft zichzelf van het leven na intensieve gesprekken met chatbot

  De weduwe van een Waalse man die enkele weken geleden om het leven kwam door zelfdoding, heeft in ‘La Libre Belgique' getuigd over de dood van haar echtgenoot. De man, die al een tijdje kampte met depressieve klachten, beroofde zichzelf van het leven na intensieve chatgesprekken met chatbot Eliza. “Eliza beantwoordde al zijn vragen. Ze was zijn vertrouwelinge geworden. Ze was als een drug waarmee hij zich ‘s morgens en ‘s avonds terugtrok en waar hij niet meer zonder kon.”
 2. ONZE OPINIE. “Het parlement wilde de eigen wetten niet toepassen voor Sihame El Kaouakibi, dus moest de rechter het wel doen”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Het parlement wilde de eigen wetten niet toepassen voor Sihame El Kaouakibi, dus moest de rechter het wel doen”

  “Je moet geen fan zijn om in te zien dat Sihame El Kaouakibi haar twee halftijdse medewerkers moest krijgen. Het parlement wilde de eigen regels niet volgen voor Sihame El Kaouakibi, dus moest een rechter het wel doen”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Als het vonnis van de rechter dan toch zo zwaar op de maag ligt: pak het aan! Wie stelt de regels op? Politici zelf.”
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.