In navolging van de zomerscholen (zoals hier te zien in het Romerocollege in Dendermonde) wil de Vlaamse regering scholen, die hun leerlingen bijscholen buiten de schooluren financieel ondersteunen.
Volledig scherm
In navolging van de zomerscholen (zoals hier te zien in het Romerocollege in Dendermonde) wil de Vlaamse regering scholen, die hun leerlingen bijscholen buiten de schooluren financieel ondersteunen. © Geert De Rycke

VSOA Onderwijs niet blij met bijscholing buiten schooluren: “Er wordt al genoeg flexibiliteit gevraagd”

De liberale onderwijsvakbond VSOA is niet blij met de beslissing van de Vlaamse regering over de bijscholing van leerlingen in het weekend of tijdens de vakantieperiode. “Er wordt vandaag al veel flexibiliteit gevraagd van het personeel en dat zal niet snel veranderen”, zegt voorzitter Marnix Heyndrickx. 

5 reacties

 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Altijd weer gratis bestaat niet. Maar gepensioneerde leerkrachten zouden gratis bijles moeten gaan geven, Tamzin Andersen. Als er gewerkt moet worden moet men zorgen voor betaalde werkkrachten, veilige werkomstandigheden en verzekeringen tegen een arbeidsongeval en ziekte.
 • Kris Kras

  1 jaar geleden
  J p Schoofs Ga dan zelf in het onderwijs. U zal snel anders piepen. Trouwens die bijlessen zijn voor een hongerloon als je het uitrekent per uur per leerlingen. Bijlessen in een groep van zeven is te gek voor woorden: elk individu heeft een andere achterstand en een leraar heeft maar één mond en één stel oren en ogen. Van die bijlessen zal de leraar dan nog een verslag per leerling moeten maken, en wat voor een ander administratief gedoe komt er nog bij...
 • Tamzin Andersen

  1 jaar geleden
  Er moet niet onderzocht worden of er achterstand is, die is er ! Wees daar maar van overtuigd. Uit angst voor juridische procedures hebben de meeste klassenraden bijna alle leerlingen een A-attest gegeven. De bijlessen moeten daarom verplicht worden, zodat kan aangetoond worden of een leerling wel of geen moeite doet om zijn achterstand in te halen. Misschien kunnen die lessen vrijwillig door gepensioneerde leerkrachten gegeven worden ?
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Uit drie onafhankelijke onderzoeken in de loop van 20 jaar bleek telkens dat leerkrachten gemiddeld 48 uur werken. 10 overuren die niet betaald worden en in het onderwijs niet gecompenseerd kunnen worden. Lessen moeten immers altijd doorgaan. Die twee zomermaanden zijn geen compensatie. Dat zijn twee onbezoldigde maanden niet in dienst. Waarin leraren toch weer gratis werken voor de school en uitgesteld loon krijgen van de andere maanden. Terwijl dwingen om gratis te werken legaal verboden is.
 • Jean Pierre Schoofs

  1 jaar geleden
  Schande dat de Vlaamse Minister dit durft te vragen aan diegene die net 6 maand verlof hebben gehad.
 1. Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overlevering aan België
  Play

  Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overleve­ring aan België

  Uit het politieonderzoek blijkt dat Dave De Kock in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari omstreeks middernacht aankwam in de Nederlandse provincie Zeeland. De Kock liet het lichaam van de 4-jarige Dean Verberckmoes zaterdag al achter in duingebied, zo bericht de Nederlandse politie. De politie is op zoek naar camerabeelden die kunnen duidelijk maken of Dean in de auto van De Kock zat. De Kock verzet zich tegen zijn overlevering aan ons land.