Beeld van het bewuste debat in 'De Zevende Dag'.
Volledig scherm
Beeld van het bewuste debat in 'De Zevende Dag'. © De Zevende Dag

VRT-ombudsdienst krijgt 20-tal klachten en opmerkingen na debat met vaccintwijfelaars

Bij de VRT-ombudsdienst zijn een twintigtal klachten en opmerkingen "zowel in positieve als in negatieve zin" binnengelopen naar aanleiding van het debat met vaccintwijfelaars in ‘De Zevende Dag’ zondag. Dat zegt de VRT maandag aan Belga. De openbare omroep voegt eraan toe dat dit aantal “zeker niet uitzonderlijk” is. In De Zevende Dag trad epidemioloog Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen) in debat met vaccintwijfelaars Hilde De Smet en Sam Brokken, wat op sociale media redelijk wat deining veroorzaakte.

77 reacties

 • Jozef Vermeulen

  11 maanden geleden
  Nog geen jaar later blijkt dat Sam Brokken gelijk had. Het vaccin gaf geen vrijheid en hield de besmettingen niet tegen.
 • Diane Van Stappen

  2 jaar geleden
  'Van Damme weerlegt dat punt voor punt' ??? Hij is totaal niet met bewijs gekomen! En vandaag zegt Van Gucht duidelijk dat ze het nog niet weten! Komaan he seg!
 • Elise Van Damme

  2 jaar geleden
  Vaccinatiebewijs gaan vragen bij alles wat je zou doen? Straks zetten ze nog de mensen die hun zelfrecht over hun lichaam willen bewaren op een trein richting... Doet me denken aan macabere toestanden uit het verleden. Laat iedereen toch eens vrij aub? Trouwens je kan geen mensen gaan beginnen uitsluiten in hun culturele bezigheden of openbare ruimtes, plaatsen, locaties gaan ontzeggen. Want dan gaan er klasse-systemen ontstaan tussen gevaccineerden en niet gevacinneerden. Leuk!
 • gustaaf carpels

  2 jaar geleden
  Tja nodeloose debatten
 • birgit vanderest

  2 jaar geleden
  Ik wil mij laten vaccineren, maar ik wil ook kiezen welk vaccin ik krijg.