Beeld van het bewuste debat in 'De Zevende Dag'.
Volledig scherm
Beeld van het bewuste debat in 'De Zevende Dag'. © De Zevende Dag

VRT-ombudsdienst krijgt 20-tal klachten en opmerkingen na debat met vaccintwijfelaars

Bij de VRT-ombudsdienst zijn een twintigtal klachten en opmerkingen "zowel in positieve als in negatieve zin" binnengelopen naar aanleiding van het debat met vaccintwijfelaars in ‘De Zevende Dag’ zondag. Dat zegt de VRT maandag aan Belga. De openbare omroep voegt eraan toe dat dit aantal “zeker niet uitzonderlijk” is. In De Zevende Dag trad epidemioloog Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen) in debat met vaccintwijfelaars Hilde De Smet en Sam Brokken, wat op sociale media redelijk wat deining veroorzaakte.

76 reacties

 • Diane Van Stappen

  10 maanden geleden
  'Van Damme weerlegt dat punt voor punt' ??? Hij is totaal niet met bewijs gekomen! En vandaag zegt Van Gucht duidelijk dat ze het nog niet weten! Komaan he seg!
 • Elise Van Damme

  10 maanden geleden
  Vaccinatiebewijs gaan vragen bij alles wat je zou doen? Straks zetten ze nog de mensen die hun zelfrecht over hun lichaam willen bewaren op een trein richting... Doet me denken aan macabere toestanden uit het verleden. Laat iedereen toch eens vrij aub? Trouwens je kan geen mensen gaan beginnen uitsluiten in hun culturele bezigheden of openbare ruimtes, plaatsen, locaties gaan ontzeggen. Want dan gaan er klasse-systemen ontstaan tussen gevaccineerden en niet gevacinneerden. Leuk!
 • gustaaf carpels

  10 maanden geleden
  Tja nodeloose debatten
 • birgit vanderest

  10 maanden geleden
  Ik wil mij laten vaccineren, maar ik wil ook kiezen welk vaccin ik krijg.
 • anne callebaut

  10 maanden geleden
  Het vaccin weigeren is een recht mr. Van Damme.
 1. Assisenproces rond moord op Julie Van Espen start woensdag met samenstelling jury

  Assisenpro­ces rond moord op Julie Van Espen start woensdag met samenstel­ling jury

  Voor het Antwerpse hof van assisen wordt woensdag de volksjury samengesteld voor het proces van Steve Bakelmans (41). Hij wordt beschuldigd van de verkrachting van en de moord op Julie Van Espen, een 23-jarige studente uit Schilde. De verontwaardiging was groot toen bleek dat Bakelmans twee jaar voordien al veroordeeld was voor verkrachting, maar nog altijd vrij rond liep omdat zijn zaak maar bleef aanslepen voor het hof van beroep.