Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

"VRT moet kwistige sms'ers waarschuwen"

BinnenlandMediaminister Sven Gatz (Open Vld) gaat de VRT vragen kijkers en luisteraars te waarschuwen als veelvuldig sms'en voor een wedstrijd geen zin heeft. Dat antwoordde hij in het parlement op een vraag van Orry Van de Wauwer (CD&V).

6 reacties

 • Luc Deville

  5 jaar geleden
  En de andere zenders? En is het normaal dat ik altijd de sportuitslagen moet zoeken tussen de reklame voor gokbedrijven op (alle) nieuwssites?
 • guy muis

  5 jaar geleden
  ik denk dat ze in de kamer hun gsm meer gebruiken
 • Erwin Lauwens

  5 jaar geleden
  Ze zouden beter de reclame voor goksites op en rond het veld en rond sportprogramma's verbieden.
 • Gerard Braeckmans

  5 jaar geleden
  Bericht: "indien u geen geld hebt gelieve dan niet te spelen aub". Of hoe kinderlijk zal het zijn?
 • René Schoeters

  5 jaar geleden
  Er is ook nog zoiets als legaal gokken op alles van de nationale loterij!
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Strengere regels rond roken op komst: rookverbod in pretparken, speeltuinen en andere plaatsen met kinderen
  Update
  35

  Strengere regels rond roken op komst: rookverbod in pretparken, speeltui­nen en andere plaatsen met kinderen

  De federale regering wil roken in attractieparken, dierentuinen, kinderboerderijen en speeltuinen vanaf 2025 verbieden. Dat staat in een antitabaksplan waarvan het kernkabinet het federale standpunt vrijdag heeft goedgekeurd. Als het van de regering-De Croo afhangt komt er ook een verkoopverbod in cafés en op festivals, en vanaf 2028 ook in grote voedingswinkels. De tabaksfabrikanten tonen begrip dat de overheid de tabaksconsumptie wil terugdringen, maar plaatsen grote vraagtekens bij het plan. “Maatregelen afkondigen zonder voorafgaand overleg met de betrokken sectoren getuigt van weinig beleidsernst en verantwoordelijkheidszin.”