Enkele van de beelden die Riadh Bahri deelde op Twitter.
Volledig scherm
Enkele van de beelden die Riadh Bahri deelde op Twitter. © Twitter

VRT-journalist klaagt zwerfvuil en homofobie in Molenbeek aan: “Als er niets verandert, verhuizen we in 2020"

“Mijn gemeente is vuil. Enorm vuil. Mensen gooien werkelijk alles op straat, zomaar. Omdat het kan. Omdat het wordt toegelaten.” In een opmerkelijke reeks tweets uit VRT-journalist Riadh Bahri zijn kwaadheid over hoe het er aan toegaat in zijn thuisgemeente Molenbeek. Niet alleen het zwerfvuil is een doorn in zijn oog, ook de verkeersagressie en de homofobie. Bahri en zijn vriend overwegen zelfs te verhuizen als er niets verandert.

38 reacties

 • jean decroo

  2 jaar geleden
  Begin mischien eens eerst de instelling waar je werkt te veranderen !
 • Paul Vandekerckhove

  2 jaar geleden
  Gemeenten die door de politiek niet kunnen bestuurd worden zouden onder een gouverneur moeten geplaatst worden , en door een nieuw opgerichte rijkswacht beveiligd .Dat moest al gebeurd zijn . Vlaams belang is groot geworden door allerlei toestanden als Molenbeek . Het gaat er bij de gezagsdragers nog steeds niet echt in .
 • peter servranckx

  2 jaar geleden
  Ik vind het toch raar dat hij dit pas ziet als zijn vriend hem daarover aanspreekt. Voordien liep hij daar dan gewoon aan voorbij ? Of is het eerder omdat zijn vriend daar niet wil blijven vanwege de homohaat en de vuiligheid ? Waar blijven de politieke partijen om hierop hun verontwaardiging uit te spreken ? Ik hoor die van N-VA hier ook niet zijn afkeer uitten .
 • Dirk Thyssen

  2 jaar geleden
  Als Kathleen Cools dit leest of Annelies Becks zal er wat zwaaien voor deze Riadh , deze thema's durven ze nooit aankaarten in hun programma op de VRT . Rechtse politici in een slecht daglicht proberen te stellen echter .........
 • Marc Statham

  2 jaar geleden
  Is in Gent in sommige sociale appartementen niet beter hoor ,daar smijten ze het soms gewoon naar beneden van op het 7de verdiep ofzo..
 1. Brusselse formatie: ontmoeting tussen PS en PVDA start in klimaat van wederzijds wantrouwen, cdH blijft bescheiden

  Brusselse formatie: ontmoeting tussen PS en PVDA start in klimaat van wederzijds wantrouwen, cdH blijft bescheiden

  De Brusselse kopstukken Laurette Onkelinx en Rudi Vervoort hebben vandaag de laatste etappe van hun eerste ronde van politieke contacten afgetrapt met de PVDA. De ontmoeting startte om 10 uur in een sfeer van wantrouwen en het vermijden van gezichtsverlies. De PVDA-delegatie bestond uit de Brusselse ondervoorzitter en voorzitter David Pestieau en Dirk De Block, en Brussels lijsttrekker Françoise De Smet. Vanmiddag ontvingen Onkelinx en Vervoort cdH-voorzitter Maxime Prévot en Brussels lijsttrekker Céline Fremault.
 2. Horeca-actoren voeren gezamenlijke campagne voor veilige heropening op 1 mei

  Horeca-actoren voeren gezamenlij­ke campagne voor veilige heropening op 1 mei

  Meerdere federaties uit de horecasector hebben de krachten gebundeld voor een nationale campagne, die pleit voor een veilige heropening van cafés en restaurants op 1 mei. Met de slogan "Een stil café kan je ook wakker houden" wil men de politiek en de publieke opinie overtuigen van de noodzaak tot heropening. Voor zes op de tien horecazaken staat het water intussen aan de lippen na meer dan een half jaar verplichte sluiting.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den