Cafmeyer, Henrard, Feryn
Volledig scherm
Cafmeyer, Henrard, Feryn © Photo News

Vrouwen richten zelf nog het woord tot De Pauw: “Als het allemaal zo slecht niet bedoeld is, waarom hou je dan niet op als je dat gevraagd wordt?”

Op de tweede dag van het proces tegen Bart De Pauw zijn enkele vrouwen zelf kort even aan het woord gekomen. Vijf onder hen vertelden in enkele minuten hoe ze zich voelden. Maaike Cafmeyer zei dat de berichtenstroom voelde alsof ze langzaam gewurgd werd en wilde weten waarom hij dit met andere vrouwen had gedaan. “Ik zag Bart graag, nog steeds”, zei ze met knikkende stem toen ze hem aankeek, “maar ik begrijp echt niet waarom je al die jonge vrouwen in zo’n positie hebt gebracht.”

70 reacties

 • Marie Rose Van der Haeghen

  10 maanden geleden
  Voor veel van die “ actrices “ zal het Fin de carrière zijn . Wie wil daar nog mee samenwerken ?
 • Gino Sinnesael

  10 maanden geleden
  Waarom moeten er dingen bovengehaald worden die 15 jaar geleden gebeurden, en die nooit 'uitgeklapt' werden? Is diet niet iemand proberen publiekelijk 'af te maken'? Samen sterk?
 • Rydams Engelbert

  10 maanden geleden
  Mooi gezegd MV Mistiaen.
 • Gino Denil

  10 maanden geleden
  Heeft hij ook die beschuldigingen weerlegd over die chantage van ik zal aan je partner melden dat je overspel gepleegd hebt. Of heeft hij daar strategisch over gezwegen. Dat is al veel meer dan gewoon flirten en zelfs belaging. Als de verklaringen van 13 vrouwen correct zijn dan is daar niets mannelijk aan. Dat is gewoon psychisch geweld en machtsmisbruik.
 • Catherine Mistiaen

  10 maanden geleden
  Slachtoffer zijn, heeft een heel speciale uitwerking. Op een bepaald moment keren de rollen om en het slachtoffer neemt wraak. Excuses waren genoeg zogezegd, maar neen. Deze man wordt nu genadeloos en met gretigheid gefnuikt. Zijn gedrag was misschien clownesk, maar zijn excuses waren oprecht. Ik geloof BDP als hij zegt dat hij nooit gehandeld heeft met kwaad opzet. Dat mannen soms ruig en direct zijn, is inderdaad niet vrouwelijk, maar mannelijk.