Cafmeyer, Henrard, Feryn
Volledig scherm
Cafmeyer, Henrard, Feryn © Photo News

Vrouwen richten zelf nog het woord tot De Pauw: “Als het allemaal zo slecht niet bedoeld is, waarom hou je dan niet op als je dat gevraagd wordt?”

Op de tweede dag van het proces tegen Bart De Pauw zijn enkele vrouwen zelf kort even aan het woord gekomen. Vijf onder hen vertelden in enkele minuten hoe ze zich voelden. Maaike Cafmeyer zei dat de berichtenstroom voelde alsof ze langzaam gewurgd werd en wilde weten waarom hij dit met andere vrouwen had gedaan. “Ik zag Bart graag, nog steeds”, zei ze met knikkende stem toen ze hem aankeek, “maar ik begrijp echt niet waarom je al die jonge vrouwen in zo’n positie hebt gebracht.”

69 reacties

 • Gino SINNESAEL

  2 dagen geleden
  Waarom moeten er dingen bovengehaald worden die 15 jaar geleden gebeurden, en die nooit 'uitgeklapt' werden? Is diet niet iemand proberen publiekelijk 'af te maken'? Samen sterk?
 • Rydams Engelbert

  2 dagen geleden
  Mooi gezegd MV Mistiaen.
 • Gino Denil

  2 dagen geleden
  Heeft hij ook die beschuldigingen weerlegd over die chantage van ik zal aan je partner melden dat je overspel gepleegd hebt. Of heeft hij daar strategisch over gezwegen. Dat is al veel meer dan gewoon flirten en zelfs belaging. Als de verklaringen van 13 vrouwen correct zijn dan is daar niets mannelijk aan. Dat is gewoon psychisch geweld en machtsmisbruik.
 • Catherine MISTIAEN

  2 dagen geleden
  Slachtoffer zijn, heeft een heel speciale uitwerking. Op een bepaald moment keren de rollen om en het slachtoffer neemt wraak. Excuses waren genoeg zogezegd, maar neen. Deze man wordt nu genadeloos en met gretigheid gefnuikt. Zijn gedrag was misschien clownesk, maar zijn excuses waren oprecht. Ik geloof BDP als hij zegt dat hij nooit gehandeld heeft met kwaad opzet. Dat mannen soms ruig en direct zijn, is inderdaad niet vrouwelijk, maar mannelijk.
 • Gino Denil

  2 dagen geleden
  Eigenlijk is er geen verschil tussen fysiek en psychisch geweld. Vaak gebruikt men waar men het best in bedreven is of denkt het best mee weg te komen. Als het tot seksueel misbruik komt is het in beide gevallen verkrachting. En als dat niet lukte in beide gevallen een poging tot verkrachting. Maar ik zou de mannen geen eten willen geven die misbruikt werden in de liefde voor hun geld. Die zouden een #hetoo beweging kunnen oprichten. Zo ver is de samenleving nog niet om ook dat aan te klagen.
 1. De 16 Vragen van De Wachter aan Willy Sommers: “Ik was er niet toen mijn pa stierf. Dat blijft pijnlijk”
  PREMIUM

  De 16 Vragen van De Wachter aan Willy Sommers: “Ik was er niet toen mijn pa stierf. Dat blijft pijn­lijk”

  Toen hij vijftig was, maakte Willy Sommers de balans van z’n leven. Geld, een kast vol gouden platen, roem: hij had alles. Maar als mens had hij er een potje van gemaakt. Nu hij een halve eeuw in het vak zit, maakt hij die balans opnieuw en telt hij z’n zegeningen, óók als mens. “Een vrouw en kinderen: dat is het beste dat mij ooit overkomen is. Dat zet ik niet meer op het spel.”
 2. Deze Gentse fotografe bewijst dat zeemeerminnen echt bestaan
  PREMIUM

  Deze Gentse fotografe bewijst dat zeemeermin­nen echt bestaan

  “Is dit echt? Is dit getrukeerd? Zo magisch!” Fotografe Elisa Maenhout (24) wist niet wat ze zag toen ze voor het eerst een beeld van een zeemeermin zag, en dus besloot ze zelf onder te duiken in de wondere wereld van zeemeerminnen. Figuurlijk én letterlijk. “In het begin botste ik tegen een muur: de fantasiewereld van de zeemeerminnen was onbereikbaar omdat ik aan de kant stond. Tot ik duiklessen volgde en een onderwatercamera kocht. Ineens viel alles samen. Onder water komen de staarten van zeemeerminnen mooi tot hun recht en gaat hun haar prachtig de lucht in.” Voor haar nieuw fotoboek en bijhorende expo ‘A depth most would drown in’ reisde Maenhout niet alleen de wereld rond maar fotografeerde ze ook deze vijf Vlaamse zeemeerminnen.