Bijeenkomst n.a.v. de eerste Belgische Vrouwenstaking georganiseerd door het Collecti.e.f 8 maars, in het kader van de Internationale dag van de rechten van de vrouwen
Volledig scherm
Bijeenkomst n.a.v. de eerste Belgische Vrouwenstaking georganiseerd door het Collecti.e.f 8 maars, in het kader van de Internationale dag van de rechten van de vrouwen © Photo News

Vrouwen komen samen om te staken: “Als vrouwen stoppen, stopt de wereld met draaien”

Enkele tientallen vrouwen - en mannen - hebben zich vanochtend verzameld aan het Brusselse Europakruispunt voor de eerste Belgische vrouwenstaking. “Vrouwen kunnen goed afwassen, maar ze kunnen goed staken ook!”, klinkt het op een van de spandoeken. In het station Antwerpen-Berchem hebben leden van de vrouwenbeweging Zij-kant postkaartjes uitgedeeld met de boodschap “Als vrouwen stoppen, stopt de wereld met draaien.” Aan het Brusselse Centraal Station vertrokken omstreeks 17.30 uur duizenden mensen voor een vrouwenmars.

28 reacties

 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Vrouwen op hun manier en mannen op hun manier zitten in de knoei met zichzelf als vrouw of als man. Omdat de groeiende assertiviteit van vrouwen vaak in het verkeerde keelgat schiet van mannen. Oude infrastructuur op de werkvloer en in de hersenen brokkelt af en dat doet zeer. Hoge prijzen worden betaald : sinds januari 2019 in Frankrijk: om de 2 dagen een vrouw dood door partner- of expartnergeweld. Dat is de realiteit om niet te spreken van de rest van de wereld.
 • Hubert Wouters

  2 jaar geleden
  Ik ben akkoord dat de vrouwen evenveel verdienen als de man voor hetzelfde werk. Toch wil ik aan de stakende vrouwen vragen of ze weten hoe ze een ei moeten koken. Ik spreek van ervaring. Grote mond opzetten en zelf de hele dag boekskes lezen en op de "asociale media" zitten. Als je evenwaardig aan een man wil zijn, begin dan eerst met jezelf.
 • mich lee

  2 jaar geleden
  Kim De Zutter, rustig, ik doe mijn huishouden zelf, ik zorg zelf voor mijn kinderen,...als je een vent hebt die niets bijdraagt ligt dat meestal niet aan hem, maar aan u. Omdat je wil dat de handdoeken op die manier opgeplooid worden en niet anders (wat even goed is), dat je alles op uw manier wil...., of omdat je ervoor zorgt dat hij niet mee moet helpen.
 • Sobek Wessels

  2 jaar geleden
  Waarom Stemmen ze dan niet Op Vrouwen ? Er zijn meer vrouwen in dit land en de planeet en dus zouden ze de Overhand moeten hebben als er verkiezingen zijn Maar toch gebeurt dit niet ?? Raar he ? Vrouwen hebben eigenlijk Meer macht dan mannen maar ze gebruiken het Niet . Waarom niet omdat Vrouwen elkaar NIKS gunnen !
 • Karine Roeland

  2 jaar geleden
  Vrouwen staken en betogen, kinderen staken en betogen. Er is elke week (dag) wel iemand die een reden uitvind om te staken of te betogen. Ik denk als alle mannen zouden staken, de wereld ook stopt met draaien. Hoeveel vrouwen lopen achter de vuilniswagen, breken straten open, werken bij de brandweer?
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch