Els Van Hoof.
Volledig scherm
Els Van Hoof. © Photo News

Vrouwen in kwetsbare positie krijgen anticonceptiva binnenkort terugbetaald

De Kamercommissie Gezondheid heeft unaniem het licht op groen gezet voor een wetsvoorstel van CD&V dat de terugbetaling van contraceptie uitbreidt naar vrouwen in een kwetsbare positie. Alle dames met een verhoogde tegemoetkoming zullen op die manier kosteloos de pil of een spiraaltje kunnen krijgen. Vooraleer de tekst effectief wet wordt, moet ook de plenaire Kamer het voorstel nog goedkeuren.

5 reacties

 • Hilde Peeters

  1 jaar geleden
  Mensen die knokken om net boven alle steun en hulp proberen rond te komen die krijgen nergens iets. Alleen betalen ze de luxe van degene die steun trekken,a.u.b. meer controle op alle diensten waar geld gegeven of speciale diensten gegeven worden.
 • Gino Sinnesael

  1 jaar geleden
  Wanneer gaat de regering eindelijk eens iets doen voor de gepensioneerden? Die betalen maandelijks nog steeds een crisisbelasting sedert 1993. Eentje met een mooie naam: "solidariteitsbijdrage". Wie is er solidair met wie? Nu nog een extra taks voor de coronacrisis? Hebben gepensioneerden geen recht op wat extra koopkracht, beste regering? Crisisbelastingen waren toch niet aan de orde?
 • Dirk Tuymans

  1 jaar geleden
  Niets is gratis. Dus de werkmens betaald de maatregel van de cd&v. We zullen er de volgende keer rekening mee houden.
 • Claude Tanghe

  1 jaar geleden
  wanneer gaan de gewone werkende of gepensioneerde mens eens beloond worden . Steeds geef men aan de kwetsbare groepen alles gratis als je dit op jaar basis optelt hebben ze een beter inkomen dan een gepensioneerde of iemand met een minimum loon .
 • Ben Strubbe

  1 jaar geleden
  In dit land ben je beter af als je arm bent. Een steuntrekker krijgt het ene na het andere voordeel. Wie het iets beter doet wordt gestraft onder de vorm van belastingen betalen, en valt uit de boot voor het krijgen van subsidies of beurzen omdat ze net iets teveel verdienen.