.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Jan De Meuleneir/Photo News/Mark Baert

Vrouwen getuigen over aanhoudend seksisme: “Mama, wat is pijpen en waarom wil die man dat je dat doet?”

“Nog te vaak worden vrouwen op straat achterna geroepen. We hebben er genoeg van”, klinkt het uit alle hoeken, nadat een 19-jarige studente uit Gent een klap in het gezicht kreeg van een cafébaas die voordien commentaar uitte op haar ‘zomerse’ kledij. Geniepig of nét heel fysiek: seksisme is en blijft dagelijkse kost. Vijf vrouwen. Vijf verschillende verhalen.

9 reacties

 • Jean Leemans

  2 jaar geleden
  Iedereen (ik ook) zet zich af tegen racisme, seksisme, extremisme,...maar helaas wordt de wereld er enkel maar gewelddadiger op...spijtig.
 • Gerda Toets

  2 jaar geleden
  Omdat jullie allemaal toestaan dat de leeftijd voor sex steeds jonger wordt! De WHO wil dat 4 jarigen al over masturbatie worden voorgelicht...Huh? Zijn jullie nog goed?
 • rudiger boonaert

  2 jaar geleden
  Als er veel geld mee gemoeid is dan maken ze er wel geen drama van ze zijn allemaal slachtoffer maar zitten wel bij kapitaalkrachtige personen op de hotelkamer.
 • Schoremans Nicky

  2 jaar geleden
  Wat een gezever. Er zijn gewoon degoutante mensen op deze planeet, mischien een dikkere huid kweken zoadat je er tegen kan.
 • Frank De Witte

  2 jaar geleden
  Puur filosofisch: Ik zie dat de mensheid de laatste tijd keihard zijn best doet om te ontkennen dat het eigenlijk maar een simpel dier is. Seksime, racisme,... komt nochtans heel veel voor in de natuur bij andere diersoorten, heeft iets met Darwin te maken dacht ik. Misschien denken we dat we beter zijn omdat we meer emotie hebben, maar misschien is die emotie wel onze grootste vijand naar de toekomst toe, aangezien we daardoor on-natuurlijk beginnen te leven.