Illustratiebeeld 'Alloo in de vrouwengevangenis’
Volledig scherm
Illustratiebeeld 'Alloo in de vrouwengevangenis’ © VTM

Vrouwelijke criminaliteit in België voor het eerst in kaart gebracht

Tijdens de eerste zes maanden van 2018 werd bijna een vijfde van alle criminele feiten in ons land gepleegd door een vrouw, zo blijkt uit cijfers van de federale politie, die in Knack staan. Het is voor het eerst dat we zicht krijgen op vrouwelijke criminaliteit in België.

11 reacties

 • Koen Laenen

  2 jaar geleden
  Bijna vier op tien mannelijke gedetineerden zit vast nadat hun stoppen doorsloegen door toedoen van vrouwen. Bijna vier op tien vrouwelijke gedetineerden zit vast omdat ze bij mannen de stoppen hebben doen doorslaan.
 • Bieke Bellemans

  2 jaar geleden
  @Billy Brenders, interessante opmerking. Al denk ik dat er voor een groot stuk toch ook genetica in zit. Ooit het boek "Het gewelddadige brein" van Adrian Raine gelezen waaruit bleek dat mannen van nature uit gewelddadiger/crimineler zijn dan vrouwen, maar inderdaad koppel dat dan nog eens aan een maatschappij die daar niet goed op inspeelt en je moet je niet afvragen waarom er 4/5e van de criminelen mannen zijn.
 • billy brenders

  2 jaar geleden
  Houd men ook rekening mee dat mannen in een maatschappij minder snel geholpen worden door verschillende instanties tegenover vrouwen waardoor ze dus ook sneller in de criminaliteit terechtkomen ? Het is niet zomaar dat er meer mannen dakloos zijn dan vrouwen en er zoveel verschillende vluchthuizen meer zijn en instellingen voor vrouwen dan voor mannen. Vraag mij toch af of men hier ook rekening mee houd als het op criminaliteit aankomt ?
 • Jan De Korte

  2 jaar geleden
  Dat mag wel maar opdelen in afkomst mag niet.
 • Peter Janssens

  2 jaar geleden
  De kans is veel groter dat een man een moordplicht dan een vrouw !
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph