Ontvoerster Rosario Colop (56) is begin deze week in de boeien geslagen.Ze riskeert levenslang.
Volledig scherm
Ontvoerster Rosario Colop (56) is begin deze week in de boeien geslagen.Ze riskeert levenslang. © Prensa Libre

Vrouw ontdekt na 30 jaar dat ze als kind ontvoerd werd

Jarenlang wist een Vlaamse vrouw niet beter dan dat haar echte moeder te arm was om voor haar te zorgen en ze als 4-jarige ter adoptie was afgestaan. Pas toen ze zelf op zoek ging naar haar roots, ontdekte ze dat haar 'moeder' kinderen ontvoert en voor grof geld verkoopt aan westerlingen.

 1. CD&V heropent pensioendebat met “evenwichtiger plan”: extra voor wie langer werkt, minder voor wie vroeger stopt en ambtenarenpensioen niet langer taboe
  PREMIUM

  CD&V heropent pensioende­bat met “evenwich­ti­ger plan”: extra voor wie langer werkt, minder voor wie vroeger stopt en ambtenaren­pen­si­oen niet langer taboe

  Bijna een half jaar na het eerste voorstel van Pensioenminister Karine Lalieux (PS) wil CD&V de pensioendiscussie opnieuw leven inblazen met een eigen, “evenwichtiger” plan. Wat stellen ze voor? Een hoger pensioen voor wie langer doorwerkt na de wettelijke pensioenleeftijd, maar ook minder voor wie vroeger stopt - al wil CD&V rekening houden met de levensverwachting. Wie een zwaar beroep uitoefent, zou door vroeger te stoppen minder verliezen. En in tegenstelling tot Lalieux neemt de partij ook de ambtenaren onder de loep.
 2. Nog maar veertig procent werknemers ervaart negatief effect van pandemie op werkgeluk

  Nog maar veertig procent werknemers ervaart negatief effect van pandemie op werkgeluk

  Waar in 2021 nog meer dan de helft van de respondenten aangaf dat de coronacrisis een negatieve impact had op hun mentale gezondheid, is dat volgens de recentste resultaten nog maar 39 procent. Een op de drie laat zelfs een positief effect optekenen. Dat blijkt uit de zesde grootschalige enquête bij 2.286 medewerkers en 327 werkgevers uitgevoerd door Antwerp Management School (AMS), UGent en B-Tonic.