Vroedvrouwen Kristien, Evelyne, Dorine en Anneleen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vroedvrouwen Kristien, Evelyne, Dorine en Anneleen. © Photo News, RV

Vroedvrouwen aan huis verdienen soms amper 1.300 euro: “Ik neem geen recup na een wachtdienst. Dat scheelt”

“Zonder mijn vroedvrouw was ik er simpelweg niet meer.” Zelfstandige vroedvrouwen aan huis zijn goudklompjes voor pasbevallen moeders, zeker sinds ze sneller het kraambed uit moeten. Maar zitten ze er daarom ook warm in? “Soms staan we een mama voor de borstvoeding drie keer per dag bij. Voor één tarief.”

  1. Vakbonden voeren actie voor een vrouwvriendelijke pensioenhervorming, minister verdedigt zich: “Hervorming is niet seksistisch"
    9

    Vakbonden voeren actie voor een vrouwvrien­de­lij­ke pensioen­her­vor­ming, minister verdedigt zich: “Hervorming is niet seksis­tisch"

    De vakbonden ACV, ABVV en ACLVB hebben vandaag actie gevoerd aan de Pensioentoren in Brussel voor een vrouwvriendelijke pensioenhervorming. De in juli aangekondigde pensioenhervorming dreigt volgens de vakbonden de bestaande genderkloof in de pensioenen nog te verdiepen. Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) zegt dat ze zich wel degelijk inzet voor het verkleinen van de kloof. “De pensioenhervorming is niet seksistisch”, verzekert ze.