Volledig scherm
© Photo News

"Vrije meningsuiting weegt zwaarder door dan wegcode": Brusselse politie excuseert zich voor tweet

De Brusselse politie heeft zich vanavond verontschuldigd voor een bericht dat ruim 9 uur eerder was verschenen op haar officiële Twitter-account. Die luidde dat het recht op vrije meningsuiting zwaarder doorweegt dan de wegcode. "De inhoud was foutief", staat er in een nieuw bericht.

256 reacties

 • Frank van acker

  3 jaar geleden
  De wegen blokkeren keur ik niet goed maar actie wel. Die mensen hebben een vergunning nodig, betalen dure verzekering passagiers en hebben elke zes mnd technische controle en betalen er belasting op. Stel je voor in vrachtvervoer, daar moet je ook een vergunning voor hebben , cmr verzekering etc.. Dus als Uber mag dan mag ieder een vrachtwagen kopen en zonder vergunning etc goederen vervoeren, dito busbedrijven. Kan iemand me het verschil eens uitleggen aub?
 • jan Van Dessel

  3 jaar geleden
  Als vakbondsleden terecht voor de rechtbank moeten komen als er door hun blokkade een arts de doorgang versperd werd met een dode tot gevolg en dan zulke uitspraak doen, getuigt nogmaals hoe onbekwaam het ganse Brusselse gewest in al zijn geledingen wel is.
 • Tony Dekeukelaere

  3 jaar geleden
  politie is er bang van !!! zijn dan ook allemaal blonde zweden !!
 • Kees Simons

  3 jaar geleden
  Voor mij alleen nog Uber!
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Te snel rijden, onder invloed rijden, zonder rijbewijs en verzekering rijden, door het rood rijden. Het zijn toch allemaal maar de manifestaties van een bepaalde levensstijl en dus ook een vorm van vrije meningsuiting.
 1. Greenpeace stelt Vlaamse regering in gebreke voor slechte waterkwaliteit in landbouwgebied

  Greenpeace stelt Vlaamse regering in gebreke voor slechte waterkwali­teit in landbouwge­bied

  Greenpeace België heeft deze ochtend een ingebrekestelling gestuurd naar Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) omdat de waterkwaliteit in landbouwgebied jaar na jaar verslechtert. “Onze Europese doelstellingen komen in het gedrang. Het beleid moet de wortels van het probleem aanpakken, zoals onze veel te grote veestapel”, zegt de milieuorganisatie. Demir bevestigt dat de waterkwaliteit in landbouwgebied al jarenlang problematisch is.
 1. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen