Je Covid Safe Ticket laten scannen is op dit moment een vereiste om volwaardig deel te kunnen nemen aan het maatschappelijk leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Je Covid Safe Ticket laten scannen is op dit moment een vereiste om volwaardig deel te kunnen nemen aan het maatschappelijk leven. © BELGA

Vrijdag op tafel Overlegcomité: geen coronapas nodig als coronabarometer op groen staat

Met een coronapas op zak kan je probleemloos een café of restaurant binnenstappen of een theatervoorstelling bijwonen. Nu volstaan twee inentingen - of in het geval van Johnson&Johnson één prik - om zo’n Covid Safe Ticket te krijgen. Maar binnenkort zal je wellicht óók een booster nodig hebben. Hoelang blijft een coronapas nog geldig zonder een booster? Wanneer zullen de regels veranderen? En mogen we hopen dat de pas op een goede dag weer verdwijnt?

168 reacties

 • glen verstraeten

  5 maanden geleden
  Schaf het cst gewoon volledig af, het is een nutteloze tool die voor polerisatie zorgt in de maatschappij. Polerisatie dat is de grootste vriend van het virus. Want de gevaccineerden voelen zich veilig en voelen zich meer dan een ander waardoor de virus circulatie blijft rondgaan. Hoe gewoon 1.5m afstand, mondmasker indien nodig, de 2 beste tools tegen het virus.
 • HUS JOZEF

  5 maanden geleden
  Groen moet ge niet aan denken gaat niet gebeuren . Geel van juli tot september 3 x gevaccineerd met mondmasker . Voor de rest alles ROOD . Zoiets zal dat worden tot en met de verkiezingen in 2024 .
 • Sven Raets

  5 maanden geleden
  Schaf al die regels eens af, het zal snel gedaan zijn ! In Japan of China lopen ze bijna continu met mondmaskers en daar waren toch ook besmettingen !
 • julien schoukens

  5 maanden geleden
  Wanneer gaat men caféspelen terug toelaten?
 • Iris Demunster

  5 maanden geleden
  Bij groen geen coronapas nodig. Bij rood wel. Dan kan je evengoed zeggen dat we er blijven mee zitten: als het kalf verdronken is dempt men de put. Op die manier zie ik het nut van die pas ook niet meer in!
 1. De vrouw achter de ‘Lottomoord’: “Zij zal nooit een vorm van empathie kunnen hebben”
  De Kroongetuigen

  De vrouw achter de ‘Lottomoord’: “Zij zal nooit een vorm van empathie kunnen hebben”

  Op 13 maart 1996 is er een brand in het huis van Géry Muyle in het West-Vlaamse Ardooie. De brandweer wordt gealarmeerd en vindt het levenloze lichaam van Géry in zijn bed. De conclusie luidt na alle onderzoeken dat het om een ongeval ging, veroorzaakt door roken in bed. Maar na de begrafenis duiken er elementen op die doen uitschijnen dat het ongeval misschien toch een moord zou kunnen zijn, met geld als motief. Géry Muyle had namelijk enkele jaren eerder, samen met zijn vader en zus, de Lotto gewonnen... Het hele verhaal hoor je in deze nieuwe aflevering van de HLN-podcast De Kroongetuigen.
 1. Ook bekende chocoladefabrieken leggen productie stil na ontdekking salmonella bij Barry Callebaut in Wieze: “Veiligheid boven alles”
  Play

  Ook bekende chocolade­fa­brie­ken leggen productie stil na ontdekking salmonella bij Barry Callebaut in Wieze: “Veiligheid boven alles”

  Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze - de grootste chocoladefabriek ter wereld - stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Alle chocoladeproducten na 25 juni geproduceerd in Wieze, werden geblokkeerd. Ook chocoladeverwerkers Neuhaus, Chocolate Group, Guylian en Mondelez leggen hun productie volledig of gedeeltelijk stil omdat Barry Callebaut hen mogelijk besmette chocolade leverde, meldt ‘De Tijd’. “Er zijn geen producten die mogelijk besmet zijn bij klanten geraakt, alles is 100 procent veilig”, verzekert Ignace Van Doorselaere, CEO van Neuhaus, in gesprek met HLN LIVE.