Je Covid Safe Ticket laten scannen is op dit moment een vereiste om volwaardig deel te kunnen nemen aan het maatschappelijk leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Je Covid Safe Ticket laten scannen is op dit moment een vereiste om volwaardig deel te kunnen nemen aan het maatschappelijk leven. © BELGA

Vrijdag op tafel Overlegcomité: geen coronapas nodig als coronabarometer op groen staat

Met een coronapas op zak kan je probleemloos een café of restaurant binnenstappen of een theatervoorstelling bijwonen. Nu volstaan twee inentingen - of in het geval van Johnson&Johnson één prik - om zo’n Covid Safe Ticket te krijgen. Maar binnenkort zal je wellicht óók een booster nodig hebben. Hoelang blijft een coronapas nog geldig zonder een booster? Wanneer zullen de regels veranderen? En mogen we hopen dat de pas op een goede dag weer verdwijnt?

168 reacties

 • glen verstraeten

  4 maanden geleden
  Schaf het cst gewoon volledig af, het is een nutteloze tool die voor polerisatie zorgt in de maatschappij. Polerisatie dat is de grootste vriend van het virus. Want de gevaccineerden voelen zich veilig en voelen zich meer dan een ander waardoor de virus circulatie blijft rondgaan. Hoe gewoon 1.5m afstand, mondmasker indien nodig, de 2 beste tools tegen het virus.
 • HUS JOZEF

  4 maanden geleden
  Groen moet ge niet aan denken gaat niet gebeuren . Geel van juli tot september 3 x gevaccineerd met mondmasker . Voor de rest alles ROOD . Zoiets zal dat worden tot en met de verkiezingen in 2024 .
 • Sven Raets

  4 maanden geleden
  Schaf al die regels eens af, het zal snel gedaan zijn ! In Japan of China lopen ze bijna continu met mondmaskers en daar waren toch ook besmettingen !
 • julien schoukens

  4 maanden geleden
  Wanneer gaat men caféspelen terug toelaten?
 • Demunster Iris

  4 maanden geleden
  Bij groen geen coronapas nodig. Bij rood wel. Dan kan je evengoed zeggen dat we er blijven mee zitten: als het kalf verdronken is dempt men de put. Op die manier zie ik het nut van die pas ook niet meer in!
 1. Meer meldingen van ‘needle spiking’: prikletsels gevonden bij fans KV Mechelen, ook 2 mogelijke slachtoffers tijdens Belgian Pride Parade
  Play
  21

  Meer meldingen van ‘needle spiking’: priklet­sels gevonden bij fans KV Mechelen, ook 2 mogelijke slachtof­fers tijdens Belgian Pride Parade

  Er zijn wel degelijk letsels van naaldinjecties gevonden bij enkele slachtoffers die zaterdag onwel werden tijdens de wedstrijd KV Mechelen-Racing Genk. Dat bevestigt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande van de zone Mechelen-Willebroek aan onze redactie. Ook de organisatoren van de Belgian Pride in Brussel hebben nu meldingen gekregen van mensen die zaterdag een prik hebben gekregen: één slachtoffer stapte ook naar de politie.
 2. Elf tieners vervolgd nadat 15-jarige sterft aan overdosis xtc, familie van slachtoffer opgelucht. “Wees gewaarschuwd: drugsgebruik kan tragische gevolgen hebben”
  Keerbergen

  Elf tieners vervolgd nadat 15-jarige sterft aan overdosis xtc, familie van slachtof­fer opgelucht. “Wees gewaar­schuwd: drugsge­bruik kan tragische gevolgen hebben”

  Het Antwerpse parket wil elf minderjarige jongeren voor de jeugdrechtbank brengen voor de dood van een 15-jarige jongen uit Keerbergen. Dat bevestigt het Antwerps parket. De jonge N.H. overleed drie jaar geleden nadat enkele van zijn vrienden hem een overdosis xtc hadden laten innemen. Toen bleek dat het fout liep, duurde het uren voor iemand de hulpdiensten belde. Het parket wil hen vervolgen voor schuldig verzuim en de handel in verdovende middelen.