September 2010, Pol Hauspie en Jo Lernout in het hof van beroep.
Volledig scherm
September 2010, Pol Hauspie en Jo Lernout in het hof van beroep. © BELGA

Vrijdag nieuwe stap voor schadevergoedingen in zaak Lernout en Hauspie, tien jaar na strafrechtelijke uitspraak

De burgerlijke afhandeling van de fraudezaak rond Lernout & Hauspie (L&H) komt vrijdag opnieuw aan bod voor het Gentse hof van beroep. Het hof besliste in juni om de zaak uit te stellen, omdat door de coronacrisis conclusietermijnen verlengd waren, en intussen is het tien jaar geleden dat de oprichters Jo Lernout en Pol Hauspie strafrechtelijk veroordeeld werden.

4 reacties

 • Ronny Toch

  2 maanden geleden
  De heren van Fortis zijn er wel goed van af gekomen en boeren lekker verder. Vergeet niet de beheerders L&H waren van bescheiden afkomst en met de ogen open in de val gelopen 
 • marcel mampaey

  2 maanden geleden
  Dehaene riep de bevolking nog op om massaal aandelen te kopen goed wetende dat ze op faling stonden . is er goed mee weggekomen. zat in ongeveer 50 beheerraden .
 • Lucien Mertens

  2 maanden geleden
  Dat ze voor hun praktijken gestraft worden is maar logisch, maar dat ze in de armoede (2,5€ per dag) geduwd worden is dat niet, zwaardere en gevaarlijkere misdadigers zijn hier soms beter af. Er zijn trouwens fraudeschandalen waar heel zedig over gezwegen wordt, tot ze uiteindelijk verjaren, en waarbij niemand in de nor of armoede raakt.
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  Had de Belgische staat destijds, zoals  dat in Frankrijk het geval is, de " Raison d'état" gehanteerd, dan was dat bedrijf nooit failliet gegaan. De schitterende know how van L&H werd voor een habbekrats aan de Amerikanen verkocht die er tot op vandaag mee weken. 
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo