Volledig scherm
© BELGA

Vrees voor worstcasescenario na vertraging bij AstraZeneca: “Als Pfizer niet levert wat is afgesproken, komen we in februari in de problemen”

Volgens Dirk Ramaekers, het hoofd van de taskforce voor de vaccinatiestrategie, tekent zich een worst case scenario af als Pfizer de beloofde levering van vaccins tegen begin volgende maand niet weer opdrijft. “Als Pfizer nu niet levert wat is afgesproken, komen we in de problemen in de woonzorgcentra”, zegt Ramaekers aan VRT NWS. De vertraging bij AstraZeneca zorgt dan weer voor “bijkomende onzekerheid”.

134 reacties

 • Gerard Teeuws

  1 maand geleden
  Voor het geld dans de beer. Nooit anders geweest. Dan kan Proff. VDB zeggen en schrij-ven wat hij wil. Kan EU voorzitter zitten langs zijn gekozen kant van de geschiedenis.ook zeggen . wij zitten in de patatten met ons verenigend EU.
 • Gino Sinnesael

  1 maand geleden
  We zitten al 10 maanden in de miserie! Indien onze regering had gadaan wat vele landen reeds 10 maanden doen (de grenzen medisch controleren), waren er hier een pak minder besmettingen en overlijdens geweest. Dat is een feit! Maar men zal wellicht zeggen zoals Maggie: "Het is wat het is"...
 • Geert Peeters

  1 maand geleden
  Wat een flauwekuluitleg van de heer Ramaekers: Hij is er gerust op dat het zover niet zal komen. Zonder argumenten is hij gerust? En dan de leveringsvertragingen, een "internationaal fenomeen"? Tjonge toch, wat een pietpraat is me dat.
 • Leopold Vanhoof

  1 maand geleden
  Eens het vaccin goedgekeurd en het contract getekend hebben ze nu blijkbaar alle tijd. Is het de bedoeling van schaarste te creëren om meer te kunnen vragen wanneer de landen tegen elkaar beginnen op te bieden.
 • Marie Vanakker

  1 maand geleden
  Zo zie je maar dat volksgezondheid niet in de handen van particulieren kan worden gegeven. Het is en blijft een staats aangelegenheid in geval van een pandemie.
 1. HET DEBAT. Moet er een vaccinatiepaspoort (met bepaalde voordelen) komen voor EU-burgers?
  177

  HET DEBAT. Moet er een vaccinatie­p­as­poort (met bepaalde voordelen) komen voor EU-bur­gers?

  De Europese regeringsleiders zijn het eens geraakt over de invoering van een vaccinatiepaspoort, zoals dat ook in Israël al bestaat. Over de uitwerking bestaat nog onenigheid. Volgens Oostenrijks bondskanselier Sebastian Kurz moet zo’n bewijs het opnieuw mogelijk maken om vrij te reizen tussen EU-landen. Wat denk jij? Moet er een vaccinatiepaspoort (met bepaalde voordelen) komen voor EU-burgers? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"