BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vrees voor verspreiding chemisch vervuilde grond door werken Oosterweel

Door de graafwerken voor de Oosterweelverbinding dreigt overal in Vlaanderen verontreinigde grond terecht te komen, waarschuwen milieu-organisaties. De grond bevat de chemische stof PFOS, nauwelijks afbreekbaar en mogelijk niet zonder gevaar voor de gezondheid. Dat schrijven ‘De Standaard’ en ‘Het Nieuwsblad’.

15 reacties

 • karel adams

  1 jaar geleden
  de aannemer die de werken uitvoert zal hiervoor wel weer een extra verhoogde prijs krijgen omdat het niet in het bestek was voorzien door de heren en dames van Lantis. dit is zeker niet de eerste fout die Lantis begaat . en waar de aannemer massa's extra geld aan verdienen. Misschien moet er in Brussel eens iemand Lantis laten doorlichten om te zien wat hun "onverwachte fouten" aan de belastingbetaler ( dus u en ik ) al heeft gekost door hun onkunde op gebied van opmaken van een bestek .
 • Daniel Ulrichts

  1 jaar geleden
  lang geleden, het schandaal Lekkerkerk in Nederland. Ik kende toen iemand die voor een afvalcontainer bedrijf werkte, en die zij toen ik weet in Belgie wel 10 Lekkerkerken waar nu woonwijken opstaan.
 • Hugo Schelstraete

  1 jaar geleden
  Heb je al eens gezien hoe men vervuilde grond reinigt? Alleen OVAM verdient hier verschrikkelijk veel geld aan. En eigenlijk doen ze niks dan grond vervoeren een paar keer omwoelen en wonder boven wonder is de grond dan gereinigd.
 • freddie Duster

  1 jaar geleden
  Ga eens enkele boringen doen in de kleiputten van SVK (Scheerders) in Sint Niklaas. Steekt er vol vervuilde grond en asbesthoudende stoffen, maar op papier is het allemaal "zuivere" grond. Nu mag er niet meer gestort worden, maar hetgeen er reeds jaren gestort is zal er blijven zitten. Zelfs de kleinste aannemer zal zijn vervuilde grond ergens opnieuw gebruiken, reinigen is te kostelijk.
 • Alain Heyrman

  1 jaar geleden
  Die grond kan je toch gewoon in Doel of omgeving dumpen en dan verder ophogen, zo doen ze dat af en toe toch ook met ander afval. (waarvoor melding zonder..)
 1. Negen jaar na doodslag in rendez-voushotel wordt Lommelaar (37) opnieuw opgepakt, weduwnaar gelooft niet in natuurlijk overlijden
  PREMIUM
  Lommel

  Negen jaar na doodslag in ren­dez-voushotel wordt Lommelaar (37) opnieuw opgepakt, weduwnaar gelooft niet in natuurlijk overlijden

  Bijna negen jaar nadat een 41-jarige man uit Lommel in verdachte omstandigheden overleed in een rendez-voushotel in Hechtel-Eksel, werd een 37-jarige man uit Lommel, die negen jaar geleden ook werd aangehouden, maar al snel werd vrijgelaten, opnieuw opgepakt. In het dossier zijn nieuwe elementen opgedoken. Het is in elk geval erg zeldzaam dat een onderzoek na zo’n lange periode alsnog in een nieuwe fase belandt.
 2. Verdachte (38) met wapen op zak gearresteerd na schietpartij aan Centraal Station Antwerpen: politie sluit Astridplein af
  Play
  Antwerpen

  Verdachte (38) met wapen op zak gearres­teerd na schietpar­tij aan Centraal Station Antwerpen: politie sluit Astrid­plein af

  De politie heeft vanochtend een 38-jarige verdachte met een wapen op zak gearresteerd in een café op het De Coninckplein in Antwerpen. Hij is vermoedelijk de schutter die vanmorgen minstens twee schoten heeft gelost op het Astridplein voor het Centraal Station. Opnieuw wordt de schietpartij gesitueerd in het drugsmilieu. Volgens het Antwerpse parket is er nog een tweede verdachte in een Nederlandse wagen gearresteerd aan Schijnpoort. Die arrestatie leidde naar een container met koffie waarin mogelijk een lading cocaïne zat verstopt. Intussen is het Astridplein opnieuw afgesloten voor verder onderzoek.