Contactberoepen zoals kappers komen in moeilijkheden door de coronapandemie.
Volledig scherm
Contactberoepen zoals kappers komen in moeilijkheden door de coronapandemie. © ANP

Vrees voor ongeziene faillissementengolf bij contactberoepen

BinnenlandHet Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) waarschuwt voor een ongeziene faillissementengolf bij de contactberoepen indien ze dit jaar de deuren niet kunnen openen.

38 reacties

 • Andy Staelens

  3 maanden geleden
  Ze kunnen later terug hun job opnemen, het is voor iedereen moeilijk. Geen uitzonderingen of we raken er nooit van af. Maar dat is verloren gezegd.
 • Erik Meers

  3 maanden geleden
  Mijn kapper mag van mij zijn zaak dadelijk terug openen , hij draagt altijd een spatscherm en mondmasker , steeds op afspraak en maar 1 klant binnen (35m²) en na iedere klant wordt alles ontsmet . Hij werkt 10 keer veiliger dan mijn huisdokter daar zit steeds 6 a 7 man in de wachtzaal (16m²) hij draagt geen masker en ontsmet de onderzoekstafel en bureau  nooit
 • Victor OOMS

  3 maanden geleden
  Begrijp wie kan: de hondentrimmers mogen open maar de kappers niet. Dus, een dier is meer waard dan een mens in dit land. Hoe kunnen de politici en specialisten dit uitleggen? Wat zullen ze nu weer uit hun mouw schudden of denken zij nog altijd dat wij snullekes zijn? Maar ja, in het slechtste geval krijgen ze een grandioze oprotpremie  en kan de rest hen geen barst schelen.
 • Victor Coekaerts

  3 maanden geleden
  Waar ligt dan toch het probleem? Voor de mannen: zelf snor en/of baard verzorgen zodat het mondkapje niet moet verwijderd worden bij de knipbeurt. Wassen en haardos kan perfect veilig verzorgd worden als beiden een mondkapje dragen. Natuurlijk ook op afspraak zodat de winkel niet vol zit. Indien we nog weken de sluiting van kappers hebben lopen er binnenkort veel neanderthalers rond en dat is niet hygiënisch. We zijn geen politiekers die gratis voor tv geknipt worden.
 • Dominique Maes

  3 maanden geleden
  2538euro voor alleenstaanden en 3228euro voor met gezinslast plus 10procent van omzet per maand er zijn veel mensen die met minder moeten leven hoe meer men juist aangeef aan inkomen hoe meer u zal krijgen vele kunnen op zwarte geld terug vallen
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"