Lode Vrancken is vrederechter in Genk en woordvoerder van het KVVP. "Al jaren trekken we aan de alarmbel, maar er gebeurt niets."
Volledig scherm
PREMIUM
Lode Vrancken is vrederechter in Genk en woordvoerder van het KVVP. "Al jaren trekken we aan de alarmbel, maar er gebeurt niets." © Joel Hoylaerts / Photo News

Vrederechters binden strijd aan met gehaaide deurwaarders: “3.000 euro kosten voor factuur van 44 euro, dat moet stoppen”

 Wie in België een factuur van enkele tientallen euro’s niet op tijd kan betalen, riskeert tot duizenden euro’s extra kosten. “Mensen die het al moeilijk hebben, worden zo volledig kopje onder geduwd”, zuchten vrederechters. Ze hebben hun buik vol van die gehaaide praktijken en pakken samen met Beweging.net uit met een plan dat definitief komaf moet maken met de torenhoge facturen van deurwaarders. 

173 reacties

 • Wendy Bergen

  2 dagen geleden
  Zover ik weet moeten de kosten verhaald worden bij diegene die de deurwaarder stuurt. Je bent niet verplicht deze te betalen, wel toon je best goede wil door een klein bedragje te betalen, zelfs met bv een inbreng van 20 euro moet de deurwaarder rekening houden met de inzet van de schuldenaar. Indien deze niet akkoord is ga je klacht neerleggen. Kunnen ze niks tegen beginnen.
 • Jean Lindebrings

  4 dagen geleden
  Wettelijk gesteunde witteboordcriminelen zijn het. Trouwens heel die systematiek van (willekeurige) boetes en "administratieve kosten", als je niet op tijd betaald. In het geval dat het om pure slordigheid of onwil is, kan ik er nog inkomen, maar tegenwoordig is het in veel gevallen ook gewoon niet kunnen betalen. En dan vooral als het om facturen voor medische tussenkomst, of nutsvoorzieningen gaat. Iets anders is het, als je je afbetaling van nieuwe auto of TV niet kan volhouden.
 • Robert Henneman

  4 dagen geleden
  ja deurwaarders zijn legale rovers die er nog voor betaald worden ook.waar zijn de duurdere dingen die ze meenemen? ja idd, reeds verkocht aan bepaalde mensen.goederen weg,geld weg.iedereen weet dit,maar er wordt niets aan gedaan.
 • Emiel Vandeplas

  4 dagen geleden
  Bij boedelbeschrijvingen wegens beslaglegging verdwijnen uit de lijst dikwijls de meest waardevolle zaken ! Huiszoekingen bij deurwaarders zou veel aan het licht brengen .
 • Pierre Leterme

  4 dagen geleden
  Fantastisch initiatief van de vrederechters. Deurwaardes lijken blijkbaar legale gangsters?
 1. VVSG over uitblijven ministerieel besluit horecaterrassen: “Getuigt van niet veel respect voor lokaal niveau”
  40

  VVSG over uitblijven ministeri­eel besluit horecater­ras­sen: “Getuigt van niet veel respect voor lokaal niveau”

  De Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) noemde het vanmiddag onaanvaardbaar dat het zo lang wachten was op het ministerieel besluit dat de heropening van de horecaterrassen regelt. "Steden en gemeenten kunnen hierdoor nog steeds geen antwoord geven op de talrijke vragen", hekelde de VVSG. Intussen is het MB wel in het Staatsblad verschenen, maar over plexischermen wordt daarin met geen woord gerept.
 2. Ere-vrederechter geeft raad tegen ontsporende schulden: “Probeer rechtstreeks te betalen aan de firma waaraan je geld schuldig bent”
  PREMIUM

  Ere-vrederech­ter geeft raad tegen ontsporen­de schulden: “Probeer recht­streeks te betalen aan de firma waaraan je geld schuldig bent”

  Vrederechters willen een halt toeroepen aan de deurwaarders- en advocatenkosten die kleine bedragen snel doen oplopen tot enorme schulden. Maar wat kan je zelf ondernemen als zo’n situatie dreigt te escaleren? Ere-vrederechter Jan Nolf - nu radiorechter aan de zijde van Sven Pichal - geeft goede raad. “Met een minnelijke schikking is zowel schuldenaar als schuldeiser beter af”.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”