Suki geniet al voor de vierde zomer op rij van haar zwemcontainer.
Volledig scherm
PREMIUM
Suki geniet al voor de vierde zomer op rij van haar zwemcontainer. © Simon Mouton Photo News

Vraag naar zwembadcontainers vervijfvoudigd: zelfs wie geen waterrat is, gaat overstag

Steeds meer Vlamingen plaatsen een zeecontainer in de tuin als thuiskantoor, mantelzorgwoning maar vooral zwembad. “Maar zeker bij zwemcontainers zagen we de vraag de voorbije tijd vervijfvoudigen”, klinkt het bij Container Concepts. Hoeveel kost zo’n zwemcontainer juist? “Een container is goedkoper, flexibeler en sneller geplaatst”, stellen ze bij Add Home/Poolbox.

40 reacties

 • Bart De Groote

  2 maanden geleden
  Ik heb zelf geen zwembad, maar vind die jaloerse reacties hier over watertekort enorm triestig. Jullie weten niet zeker dat er dagelijks MILJOENEN liters water de grond in lopen, omdat het waternet is België zo lek is als een zeef omwille van de veroudering. Als je dat weet, dan is die paar kubieke meter water, die trouwens als je het goed doet nooit meer vervangen moeten worden, een peulschil. Je 'verspilt' meer water op een jaar met het toilet door te trekken!
 • jef wouters

  2 maanden geleden
  mijn buurman krijgt zelfs geen vergunning voor een carport ,dus voor een container zou wel mogen dan?
 • Bart Meers

  2 maanden geleden
  een zwembad vul je maar 1x en al dat water kan je gerust gans je leven mee gaan, het onderhoud van je water is héél belangrijk!
 • Victor Coekaerts

  2 maanden geleden
  Mag ik binnenkort bij watertekort mij komen laven aan jullie zwembad. lijkt een oase in de woestijn te worden. Stel je voor dat er maar op bepaalde uren of zelfs dagen drinkwater beschikbaar is. Je moet een emmer vullen om je aardappelen een hele week te koken. Wassen wordt een luxre zodat de deodoranten de deur gaan uitvliegen. Toilet verboden door te spoelen, eenmaal per week. Maar wel leuk om naar de buren hun zwembad te kijken waar ze lustig plonsen.
 • Norbert Corten

  2 maanden geleden
  En wij moeten zuinig omspringen met water, is dit weer voor de happy few met een grote tuin ?
 1. 92 procent van Vlaams zorgpersoneel is gevaccineerd: “Vaccinatie verplichten is voor mij geen taboe"

  92 procent van Vlaams zorgperso­neel is gevacci­neerd: “Vaccinatie verplich­ten is voor mij geen taboe"

  Met 92 procent van het zorgpersoneel dat zich inmiddels liet vaccineren, heeft Vlaanderen een vrij hoge vaccinatiegraad. Toch zijn er nog steeds 17.500 personen in de zorg die weigeren om zich te laten vaccineren. “We blijven mobiliseren en sensibiliseren en vragen transparantie aan de zorginstellingen”, aldus Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) in een reactie bij ‘VTM Nieuws’. “En er is tijdens de interministeriële conferentie afgesproken om het overleg rond de vaccinatieplicht op te starten."