BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vorige vrijdag voor de eerste keer in vier maanden tijd geen enkel sterfgeval door Covid-19

Er zijn vorige week vrijdag voor het eerst sinds het begin van de corona-epidemie geen overlijdens aan de gevolgen van het virus vastgesteld in België. Dat blijkt uit een herziening van de cijfers door Sciensano. “Sinds het vorige rapport werd er één sterfgeval verwijderd als gevolg van correcties die ons door de verschillende bronnen werden doorgegeven”, aldus het gezondheidsinstituut.De mijlpaal komt er vier maanden na het eerste sterfgeval begin maart. Ook maandag werd er geen enkel Covid-19-overlijden gemeld, maar de trend zal naar verwachting weer stijgen, nu het aantal nieuwe besmettingen sterk toeneemt.

7 reacties

 • Max Illens

  1 jaar geleden
  Het stijgende aantal stijgende besmettingen is gerelateerd aan het stijgende aantal testen. Tot voor kort werd bijna niemand getest. Vandaar dat men denkt dat er een nieuwe golf zou zijn. Het belangrijkste is dat het aantal opnames op de spoed en het aantal doden heel erg laag zijn, gelukkig maar. Alles terug in lockdown zou gek zijn, wel zoveel mogelijk 'veilig' en redelijk doen, zoals mondmaskers, social distance, etc..
 • Rene Schauwaert

  1 jaar geleden
  Dat zal binnen een paar weken gaan stijgen, mede mogelijk gemaakt door het versoepelen van de maatregelen en het openen van de fitnesscentra waaruit vroegere studies al gebleken is dat het mega besmetters zijn!
 • Bernd Vaes

  1 jaar geleden
  Zitten we werkelijk in de tweede golf of gaat het om een naschok? Het virus is nog stevig in heel het land verankert. Daardoor kan het uitbreken, wanneer de mogelijkheden ertoe gunstig zijn. Laksheid leidt automatisch tot een opflakkering. Als dan mensen op vakantie in het buitenland zijn, wordt die laksheid vaak nog groter, waardoor nog meer uitbraak ontstaat. Het dodental zal aldus licht stijgen als het om een naschok gaat, zeer fors als het reeds om de tweede golf gaat!
 • raf stevens

  1 jaar geleden
  Onze leraar statistiek zei indertijd : als je iets wilt bewijzen, stel dan uw vragen daar op aangepast. Wast is de zin van cijfers, we zien het alle dagen, niemand telt op dezelfde manier.
 • Jean Donny

  1 jaar geleden
  Dat zal snel opnieuw gaan veranderen, spijtig vooral door wat er voorbije weken allemaal is gebeurd.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).