Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images/Maskot

Vorig jaar werden in Vlaanderen 46 kinderen geadopteerd

In Vlaanderen zijn het afgelopen jaar 46 kinderen geadopteerd, waarvan 27 via zogenaamde interlandelijke adoptie. Dat blijkt uit cijfers die Belga heeft opgevraagd bij Kind en Gezin.

 1. Meisje (8) schrijft brief nadat ze (opnieuw) racistische verwijten naar het hoofd krijgt in Aalst: “Niemand is anders”
  PREMIUM
  Aalst

  Meisje (8) schrijft brief nadat ze (opnieuw) racisti­sche verwijten naar het hoofd krijgt in Aalst: “Niemand is anders”

  “We werden weer eens slachtoffer van hersenloos straatracisme in Aalst. Een man vond het nodig om onze Ethiopische adoptiekinderen uit te schelden”, zeggen Kim Weyenberg en Vincent Laurent. Getinat-Tijl (10 jaar) en Saron-Fleur (8 jaar) waren met hun ouders gewoon een coronawandeling aan het maken, toen ze uitgescholden werden door een passant op een fiets. Het meisje uitte haar gevoelens in een briefje.
 2. Twee illegaal geadopteerde vrouwen getuigen: “Mijn hele leven dacht ik dat ik een ongewild kind was. Nu blijkt dat ik helemaal niét ben afgestaan, maar werd gestolen en verkocht”
  Play
  PREMIUM

  Twee illegaal geadopteer­de vrouwen getuigen: “Mijn hele leven dacht ik dat ik een ongewild kind was. Nu blijkt dat ik helemaal niét ben afgestaan, maar werd gestolen en verkocht”

  Saartje werd als baby gestolen uit een kraamkliniek in Chili. En Rani werd als peuter ontvoerd door een non in India. Allebei werden ze daarna voor veel geld verkocht aan een adoptiebureau en naar België gebracht, waar aan hun nietsvermoedende adoptieouders werd verteld dat het om gedumpte kinderen ging. Zowel Saartje als Rani ging als volwassen vrouw op zoek naar haar biologische ouders. Vandaag doen ze hun verhaal. “Ik zal het gezicht van mijn Belgische papa, toen ik hem vertelde wat ik ontdekt had, nooit vergeten. Hij trok lijkbleek weg, had geen idéé. Mama en hij hadden met de beste bedoelingen een kindje geadopteerd, en nu bleek dat kindje gestolen. Plots voelde hij zich een ‘medeplichtige’.”