DOVO vernietigde in 2021 in de ontmantelingskamer van de kazerne van Poelkapelle 1.174 projectielen.
Volledig scherm
DOVO vernietigde in 2021 in de ontmantelingskamer van de kazerne van Poelkapelle 1.174 projectielen. © Henk Deleu

Vorig jaar bijna 280 explosieven onschadelijk gemaakt aan de Vlaamse kust

In 2021 werden 276 explosieven onschadelijk gemaakt aan de kust. “Dat is het hoogste aantal in de voorbije vijf jaar”, zeggen N-VA-Kamerlid Peter Buysrogge en N-VA-provincieraadslid Kurt Himpe maandag op basis van informatie van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).

 1. Drugsbaas ‘Bolle Jos’ stuurt zijn kat naar proces: gerechtshof in Luik toch omgevormd tot versterkte burcht
  PREMIUM

  Drugsbaas ‘Bolle Jos’ stuurt zijn kat naar proces: gerechts­hof in Luik toch omgevormd tot versterkte burcht

  De kogelwerende schermen en zwaarbewapende agenten staan klaar in Luik voor het drugsproces met de Nederlandse drugsbaas ‘Bolle Jos’, Jos Leijdekkers (31) in de hoofdrol. Zijn Belgische organisatie met 37 verdachten, onder wie Antwerpenaars Niels D.C. en Jonas W. en de Waaslander Abdessalem B.A., wordt verdacht van de invoer van tonnen cocaïne, wapenbezit en het opzetten van cannabisplantages. In het Luikse dossier is ook een spoor naar de verdwenen ‘drugsoma’ Naïma Jillal. “Haar Polo? In stukken gezaagd en bij het oud ijzer gesmeten.”
  Antwerpen, Luik
 2. JEZ!-boot vaart door Vlaanderen: op naar één miljoen euro voor de jeugd

  JEZ!-boot vaart door Vlaanderen: op naar één miljoen euro voor de jeugd

  JEZ! FEESTWEEK. “Nu is het officieel. Wij laten deze week zien dat de aankomende generatie er één met grote ambities is.” Met veel goesting om met jongeren uit heel Vlaanderen eens goed zot te doen, doopten Jessica en Aaron van het jongerencollectief de JEZ!-boot. Varend van Aalter naar Antwerpen maakt Qmusic een week lang radio, en zamelt onderweg centjes in om onze jeugd vooruit te helpen. “Op naar meer dan een miljoen.”
 1. Hij doet het! Matthieu Bonne reageert op wereldrecord van 3.619 kilometer fietsen in 7 dagen: “Door slaaptekort begon ik te hallucineren”

  Hij doet het! Matthieu Bonne reageert op wereldre­cord van 3.619 kilometer fietsen in 7 dagen: “Door slaapte­kort begon ik te hallucine­ren”

  Bredenaar Matthieu Bonne (29) toonde in Kamp Waes al aan heel Vlaanderen dat opgeven niet in zijn woordenboek staat en dat heeft hij nu weer bewezen. Hij fietste in 7 dagen maar liefst 3.619 kilometer bij elkaar en kan zo opnieuw een wereldrecord op zijn naam schrijven. Een straffe prestatie, zeker gezien de tegenslag die hij onderweg gekend heeft. “Mentaal was dit het zwaarste dat ik al gedaan heb.”
  Bredene, Oostende, Brugge
 2. Besparen op laagste pensioenen, werkloosheidsuitkering en leefloon en meer accijnzen op tabak: hierover zit de regering samen
  PREMIUM
  Politiek

  Besparen op laagste pensioenen, werkloos­heids­uit­ke­ring en leefloon en meer accijnzen op tabak: hierover zit de regering samen

  Wanneer u dit leest, buigen de federale topministers zich opnieuw over de begroting van 2023 én 2024. Naar verwachting wordt het een nieuw rondje armworstelen over de minimumpensioenen, werkloosheidsuitkeringen, leeflonen en andere sociale uitkeringen. Maar ook twee hogere bedrijfsbelastingen en twee accijnsverhogingen loeren om de hoek. Wat ligt er precies op tafel?