Mischaël Modrikamen, voorzitter van de PP.
Volledig scherm
Mischaël Modrikamen, voorzitter van de PP. © photo_news

Voorzitter Modrikamen verlaat Parti Populaire, maar partij niet ontbonden

Voorzitter Mischaël Modrikamen verlaat zijn Parti Populaire, maar de partij wordt niet ontbonden. Dat zegt hij aan Sudinfo.be en RTBF. De Franstalige zender had eerder op de dag gemeld dat de partij zou worden ontbonden.

 1. 4 miljoen sneltests voor Vlaanderen in november. Maar waar zullen ze juist worden ingezet?
  PREMIUM

  4 miljoen sneltests voor Vlaanderen in november. Maar waar zullen ze juist worden ingezet?

  Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar Vlaanderen gaat dan toch investeren in sneltesten. Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) en de Vlaamse regering kopen 4 miljoen sneltesten. De eerste lading zou midden november al aankomen. De hamvraag is nu waar ze juist zullen worden ingezet. De grote lijnen van de strategie zijn al bepaald, maar experts twijfelen voorlopig nog of ze de sneltesten kunnen gebruiken bij bewoners en personeel van de woonzorgcentra, omdat de tests iets minder gevoelig zijn.
 2. Wat na 19 november? Hoe (on)realistisch zijn maatregelen van vier weken?
  PREMIUM

  Wat na 19 november? Hoe (on)realistisch zijn maatrege­len van vier weken?

  Niet meer dan 50 tot 100 nieuwe besmettingen per dag. Zo diep moeten we de curve krijgen vooraleer we opnieuw over échte versoepelingen kunnen spreken, aldus Marc Van Ranst. Een schijnbaar onoverbrugbare kloof met de 20.000 gevallen die zijn collega Steven Van Gucht voor de komende dagen voorspelt. Wie dus denkt na 19 november – tot zolang gelden de huidige maatregelen - weer een flinke stap richting het ‘gewone leven’ te kunnen zetten: vergeet het. Daarover zijn de experten het eens. Vanaf wanneer kan er dan wél worden versoepeld?