Serge Lipszyc.
Volledig scherm
Serge Lipszyc. © Belga

Voorzitter Comité I hekelt desinvestering in inlichtingendiensten

Serge Lipszyc, voorzitter van het Comité I dat de inlichtingendiensten controleert, heeft donderdag op de RTBF de materiële en menselijke desinvestering gehekeld die al jaren aan de gang is bij de Belgische inlichtingendiensten.

2 reacties

 • jan boden

  5 maanden geleden
  Een mail versturen met de juiste inlichtingen aan de juiste persoon kan anders niet veel kosten en vereist slechts 10 vingers.
 • Ronny Biesen

  5 maanden geleden
  Natuurlijk, het gaat nu weer om geld en personeel. Hou maar in de gaten wat er uitkomt. Wij moeten meer geld investeren en meer personeel aanwerven. Dat is overal het resultaat van elk committee in Belgie. Alsof het het in de sterren geschreven staat. Maar de leiding, het systeem vernieuwen en efficienter maken, dat kan in Belgie niet. Simpel voorbeeld, onze belastingbrief. Na al die jaren van vereenvoudiging wordt hij nog steeds komplexer. Mooi toch, niet?
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?