Volledig scherm
© BELGA

Voorzitter Brusselse rechtbank weigert te zetelen in gevangenis Haren

Luc Hennart, de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg in Brussel, wil niet zetelen in de toekomstige gevangenis van Haren. Dat verklaarde hij vandaag op een persconferentie in het Brusselse justitiepaleis.

 1. Ontslag na bedreigingen rond bouw megagevangenis in Haren
  Play
  Video

  Ontslag na bedreigin­gen rond bouw megagevan­ge­nis in Haren

  Actievoerders die protesteren tegen de komst van een nieuwe gevangenis in de Brusselse deelgemeente Haren, hebben in de nacht van zondag op maandag de gevels beklad van drie mensen die betrokken zijn bij de plannen voor die gevangenis. Het gaat om de huisgevel van een vrouw die in de projectgroep zit, de privéwoning van Brussels minister-president Rudi Vervoort en het huis van een van zijn medewerkers. Dat melden verschillende media en bevestigt het Brusselse parket.
 2. Advies over megagevangenis Haren uitgesteld: "Tanker die moeilijk te keren is"

  Advies over megagevan­ge­nis Haren uitgesteld: "Tanker die moeilijk te keren is"

  Het advies van de gewestelijke overlegcommissie over de megagevangenis in Haren is uitgesteld tot volgende week. Onenigheid binnen het schepencollege van de stad Brussel ligt aan de basis van het uitstel. Maandag komt er een buitengewone zitting van het college. Dinsdag moet dan het advies van de overlegcommissie volgen. Minister-president Vervoort (PS) vergelijkt het project ondertussen met een tanker die moeilijk te keren is.
 1. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op

 2. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen