AP
Volledig scherm
© AP

Vooruit wil komaf maken met vele letsels door e-step: “Onder de 16 niet rijp genoeg voor zulke krachtige voertuigen”

Nadat onze krant de gevaren van de elektrische step in kaart bracht, wil Vooruit de e-steps weren op voetpaden. Ook wil de partij een minimumleeftijd van 16 jaar invoeren.

60 reacties

 • Tatiana Baarendse

  1 maand geleden
  Bij aankoop van de e-step staat in de handleiding duidelijk dat ze niet bedoeld is voor personen onder de 16j. Wat me logisch lijkt aangezien je met een a klasse brommer ook niet onder de 16j mag rijden. Een helm en lichaamsbescherming wordt er ook ten sterkste in aanbevolen. Zelf heb ik een helm op als ik met de step ga. Ik bel als ik iemand ga inhalen opdat die persoon weet dat ik eraan kom, niet om ze op te jagen. Maar helaas zie ik ook vele andere in het verkeer die totaal geen besef hebben
 • Rita de Clerck

  1 maand geleden
  Verbieden...dat woordje komt me de strot al uit. Hier mag je alleen betalen en mooi de regeltjes volgen. Wat een tijd...vroeger was alles beter zei mijne peet en hij heeft nog gelijk ook...
 • Patrick Verbelen

  1 maand geleden
  Verbieden die ondingen op de openbare weg, we gaan er kinderlevens mee redden.
 • Dirk Dieleman

  1 maand geleden
  In de bijsluiter staat duidelijk beschreven hoe de step veilig te gebruiken. Daar staat duidelijk in welke bescherming je best gebruikt, zoals een helm, knie -en ellenboog beschermers, maar niemand die dat doet. Ook duidelijk beschreven ivm met remafstand en hoe te stoppen voor een plots verschijnend hindernis. Alle aangehaalde punten staan trouwens duidelijk in de gebruikersaanwijzingen vermeld! En de Belgische verkeerswet zegt duidelijk tot 5/km op voetpad, meer dan 5/km op het fietspad!
 • Gerry Cle

  1 maand geleden
  Zeer goede en doordachte voorstellen. Alle gemotoriseerde vervoersmiddelen (behalve electrische rolstoelen) bannen van het voetpad en voor e-steps dezelfde voorwaarden als voor e-bike's.
 1. Directie Brusselse brandweer dreigt met sancties tegen relschoppende brandweerlui op betoging zorgpersoneel

  Directie Brusselse brandweer dreigt met sancties tegen relschop­pen­de brandweer­lui op betoging zorgperso­neel

  De directie van Brandweer Brussel is niet te spreken over een aantal brandweerlui die dinsdag hebben deelgenomen aan de betoging van het zorgpersoneel in Brussel. Die betoging tegen de verplichte vaccinatie in de sector, verliep luidruchtig en woelig en de politie moest traangas inzetten toen het aan het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke tot duw- en trekwerk kwam met de politie. De Brusselse korpsleiding dreigt met sancties tegen de Brusselse brandweerlui die bij de incidenten betrokken waren.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 3. Klanten failliete Vlaamse Energieleverancier teleurgesteld en kwaad: “Bandieten. Dit betekent geen kerstcadeau voor mijn dochtertje”
  Play

  Klanten failliete Vlaamse Energiele­ve­ran­cier teleurge­steld en kwaad: “Bandieten. Dit betekent geen kerstca­deau voor mijn dochtertje”

  Klanten van de failliete Vlaamse Energieleverancier reageren teleurgesteld en kwaad. Onder meer alleenstaande mama Sarah Verhaeghe (28) uit het West-Vlaamse Rekkem moet op zoek naar een nieuwe leverancier. “Naar mijn 750 euro voorschot kan ik wel fluiten”, fulmineert ze. “Bandieten. Dit betekent geen kerstcadeau voor mijn dochtertje. Of toch niet wat ik in gedachten had.”