photo_news
Volledig scherm
PREMIUM
© photo_news

Vooruit wil iedereen voor zeven euro per dag onbeperkt laten rondreizen op Belgisch openbaar vervoer

Voor zeven euro per dag het hele land rond toeren met de trein, bus of tram? Vooruit wil Belgen met zo’n combipas overtuigen om de wagens aan de kant te laten staan. “Zelfs met de exploderende brandstofkosten is het voor een gezin goedkoper om met de auto naar de zee of Paira Daiza te rijden. Dat is toch te absurd voor woorden?”, vindt Kamerlid Joris Vandenbroucke.

137 reacties

 • Willy van craen

  11 maanden geleden
  De volgende zal 6 € zeggen , waarna per dag per partij steeds het nog goedkoper wordt tot bv 0,5 €. We hebben vele partijen dus bieden.
 • Martine Leemans

  12 maanden geleden
  Je ziet dat de regering nooit het openbaar vervoer moet nemen.Dat ze eens beginnen met alle dagen de trein te nemen natuurlijk in 2de klasse ze zullen vlug hun auto terug nemen zeker weten
 • Nico Herbots

  1 jaar geleden
  Dat is fijn in een grootstad, maar zoals iemand hier al zegt, probeer bv eens vanuit N-Limburg ergens te geraken met de trein of bus. Met de auto is het al een drama, met het openbaar vervoer moet je eerst tranquilizers pakken en al je afspraken 4 uur later zetten. Waarom moeten mensen in regio's zonder openbaar vervoer hier weer aan mee betalen? Ik met de auto naar het werk tijdens de spits: 35 à 40 minuten. Met het openbaar vervoer: 70 à 75 minuten. Als er geen vertraging is tenminste.
 • Greet Driesen

  1 jaar geleden
  Na mijn avondles geraak ik gewoon niet meer thuis met het openbaar vervoer. Wat ben je er dan mee?
 • bob jansens

  1 jaar geleden
  dat ze eerst eens zorgen dat iedereen deftig openbaar vervoer ter beschikking heeft (extra spoorlijnen, extra busverbindingen). Dat ze eens zorgen voor een deftige frequentie: minstens alle 20 minuten; dat ze eens zorgen voor openbaar vervoer 's avonds 's nachts en 's morgens vroeg; dat ze eens zorgen voor veilig openbaar vervoer; dat ze eens zorgen voor voldoende capaciteit op het OV...
 1. “Ze zijn ons vergeten”: meer dan anderhalf jaar na overstromingen kampt Verviers nog altijd met kapotte riolen

  “Ze zijn ons vergeten”: meer dan anderhalf jaar na overstro­min­gen kampt Verviers nog altijd met kapotte riolen

  Op 14 en 15 juli 2021 lieten extreem zware regenval en daaropvolgende overstromingen een spoor van vernieling na in grote delen van Wallonië. Nu, meer dan anderhalf jaar later, zijn de riolen in de Luikse stad Verviers nog steeds niet hersteld. Door een dispuut tussen het stadsbestuur en de openbare watermaatschappij zijn de wegenwerken in de stad stilgelegd, en dat tot groot ongenoegen van de inwoners.
 2. ONZE OPINIE. De Grote Peiling: “Niet alleen koning Filip mag beginnen nagelbijten over 2024, de hele politieke kaste”
  PREMIUM
  45

  ONZE OPINIE. De Grote Peiling: “Niet alleen koning Filip mag beginnen nagelbij­ten over 2024, de hele politieke kaste”

  “Een jaar voor de verkiezingen oogt het politieke bord voor bestuurspartijen weinig hoopgevend”, analyseert politiek journalist Isolde Van den Eynde. “De kloof tussen Wallonië dat erg links stemt en Vlaanderen dat erg rechts stemt wordt enkel groter. Het vertrouwen in de federale regering kalft af, maar ook in de regionale regeringen is het wantrouwen bijzonder groot. Partijen vechten om enkele centimeters winst van elkaar - kijk naar N-VA en CD&V -, maar ze worden allemaal samen kleiner en kleiner.”