Vlaams parlementslid Hannes Anaf.
Volledig scherm
Vlaams parlementslid Hannes Anaf. © AFP

Vooruit reageert scherp op nieuw schandaal in kinderopvang: “Vlaamse overheid faalt in haar kerntaak”

Oppositiepartij Vooruit reageert scherp op het verhaal van een Antwerpse vrouw die vorig jaar veroordeeld werd voor mishandeling van kleine kinderen, maar toch haar crèche kon blijven uitbaten. “Dit is het zoveelste geval waaruit blijkt dat de Vlaamse overheid faalt in haar kerntaak: het beschermen van de meest kwetsbaren”, reageert Vlaams parlementslid Hannes Anaf. Hij wil over de kwestie een actuele interpellatie indienen.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. EXCLUSIEVE VIDEO. De ultieme luxeleugen van Jean-Pierre Van Rossem: Het diepvriesgraf van ‘Niki’ dat in 1989 wereldnieuws was, maar dat vandaag niemand meer kent
  Play
  De Keuze van Dany
  16

  EXCLUSIEVE VIDEO. De ultieme luxeleugen van Jean-Pier­re Van Rossem: het diepvries­graf van ‘Niki’ dat in 1989 wereld­nieuws was, maar dat vandaag niemand meer kent

  De dood van ‘Niki’ Annys is in 1989 wereldnieuws. Ze is de tweede echtgenote van de flamboyante beursgoeroe Jean-Pierre Van Rossem. In ‘De keuze van Dany’ zie je hoe de beursbubbel rond Van Rossem barst en de cel dreigt. In een ultieme poging om zijn vel te redden geeft hij de dood van de Brugse kappersdochter op als reden waarom hij zijn schuldeisers niet kan betalen. Hij laat voor haar een diepvriesgraf bouwen in Knesselare. De halve wereldpers zakt naar het Meetjesland af. Vandaag heerst de rust. “Niki wie?”, klinkt het als we polsen naar ‘le tombe frigo’. Tot we de naam Jean-Pierre Van Rossem laten vallen. Bekijk hierboven het onwaarschijnlijke verhaal.
 1. Kinderbegeleider Sofie (29) doet huiveringwekkend verhaal over crèche: "Mensen moeten weten hoe laks de overheid optreedt tegenover mishandeling van baby's en peuters”
  PREMIUM

  Kinderbege­lei­der Sofie (29) doet huivering­wek­kend verhaal over crèche: "Mensen moeten weten hoe laks de overheid optreedt tegenover mishande­ling van baby's en peuters”

  Toen de 29-jarige Sofie vorige week iemand van Kind en Gezin op tv hoorde zeggen dat er “altijd snel en adequaat” opgetreden wordt als er - zoals in ‘t Sloeberhuisje in Gent - ernstige klachten binnenlopen, ontplofte ze. “Ik heb geroepen naar mijn scherm.” Sofie vindt dat we voorgelogen worden. Daarom deelt ze voor het eerst haar eigen, huiveringwekkende verhaal. “Mensen moeten weten hoe laks de overheid optreedt tegenover mishandeling van baby’s en peuters.”
 2. Overheid ‘vergat’ ’t Sloeberhuisje op zwarte lijst te zetten, Beke onder vuur: “Wat zit u hier nog te doen?”
  PREMIUM

  Overheid ‘vergat’ ’t Sloeber­huis­je op zwarte lijst te zetten, Beke onder vuur: “Wat zit u hier nog te doen?”

  Tijdens het debat over het overlijden van een baby in een Gentse kinderopvang is nieuwe informatie boven water gekomen. En die brengt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in een nog lastiger parket. Zijn diensten blijken ’t Sloeberhuisje over het hoofd gezien te hebben toen ze een zwarte lijst opstelden. Oppositie én meerderheid pakten Beke hard aan: “Wat zit u hier nog te doen?”