EPA
Volledig scherm
© EPA

Voortvluchtige Salah Abdeslam kan politie blijven ontwijken

TerreurdreigingDe voortvluchtige Salah Abdeslam blijft erin slagen om uit handen van de politie te blijven. Ook tijdens een indrukwekkende politieactie met 22 huiszoekingen en 16 aanhoudingen zondagavond is hij niet gevat. Vandaag zijn nog eens vijf mensen aangehouden bij zeven nieuwe huiszoekingen. Volgens de Franstalige openbare omroep RTBF heeft Abdeslam nog altijd contact met strijders in Syrië. Hij zou ook aangegeven hebben zijn "werk te willen afwerken", al valt dat onmogelijk te controleren.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Gewezen militair riskeert celstraf voor munitieverzameling: “Het is niet omdat er een Jürgen Conings geweest is, dat alle militairen zo zijn”

  Gewezen militair riskeert celstraf voor munitiever­za­me­ling: “Het is niet omdat er een Jürgen Conings geweest is, dat alle militairen zo zijn”

  Een gewezen militair van 39 jaar uit Lokeren riskeert een celstraf van vijf maanden en een boete van 4.000 euro. De man heeft een verzameling van munitiepatronen, rookbommen en flitsgranaten die hij vanop het werk mee naar huis had genomen. “Ik heb een fascinatie voor wapens. Die spullen stonden decoratief thuis opgesteld. Ik zou ze nooit willen gebruiken”, meldde de man woensdag in de correctionele rechtbank.
 1. Zoektocht naar verdwenen non: wist zuster Gaby te veel over kanunnik in lingerie?
  PREMIUM

  Zoektocht naar verdwenen non: wist zuster Gaby te veel over kanunnik in lingerie?

  In de tuin van het afgebroken Sint-Vincentiusklooster in Dendermonde werd gezocht naar het lijk van zuster Gaby: een zoektocht die opnieuw niets opleverde. De non verdween een kleine veertig jaar geleden van de aardbodem. Alles wees in de richting van de directeur van de kloosterschool, kanunnik Gaston Mornie. Zuster Gaby was zijn chauffeur en zo op de hoogte van zijn seksuele uitspattingen. De priester bekende echter nooit en nam zijn geheim mee in het graf.
 2. Radiostilte opgeheven: zo verliep de politieactie
  Update

  Radiostil­te opgeheven: zo verliep de politieac­tie

  Een nooit eerder geziene politiemacht ontplooide zich zondagavond iets na 19 uur in onze hoofdstad. Op veel plaatsen tegelijkertijd gebeurden invallen door de speciale interventiekorpsen. Sommige toegangswegen tot de Grote Markt in Brussel werden compleet afgesloten en omwonenden kregen de opdracht om "hun gordijnen dicht te doen en ver weg te blijven van de ramen". Bij de verschillende acties zijn zestien terreurverdachten opgepakt. Salah Abdeslam is niet gevonden. Er zijn geen wapens of explosieven aangetroffen.