Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Voortaan kan u online zien hoeveel personeelsleden gevaccineerd zijn in ziekenhuis of woonzorgcentrum

Wilt u ook weten hoeveel dokters en zorgpersoneel gevaccineerd zijn in uw ziekenhuis of het woonzorgcentrum van een familielid? Vanaf morgen kan het. Meer dan 500 Vlaamse zorgvoorzieningen maken dan de vaccinatiegraad tegen Covid-19 bij hun medewerkers bekend op Zorgkwaliteit.be. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) aan VTM Nieuws. De privacy van individuele medewerkers wordt gewaarborgd. 

32 reacties

 • Wim Wijns

  3 weken geleden
  Werkgevers hebben geen zake met de vaccinatie van hun werknemers. Ze mogen dat zelfs niet vragen wegens schending van de wet op de privacy. En nu nog een minister die oproept om net dat te doen. Only in België....
 • Wesley Kenis

  3 weken geleden
  Binnenkort is dat toch geen probleem.meer: dan zal alles op 100% staan..en de vraag stellen dzn eerder zijn: hoeveel lopen er nog rond ..
 • Gerry Cle

  3 weken geleden
  Nu weten we tenminste waar we niet moeten zijn om een degelijke verzorging te krijgen. Ik heb geen vertrouwen in verplegend personeel dat geen vertrouwen heeft in de medische wetenschap.
 • Eduard Dierckx

  3 weken geleden
  Dan ga ik wel twintig kilometer verder hier over de grens, veel goedkoper en met de internationale mutualiteitskaart krijg ik ook volledige uitbetaling terug. Verder is deze maatregel onwettig en ik moet niet weten wie een vaccin heeft of niet, dit is medisch geheim en mag enkel ingezien worden door dokters. Doe eens normaal zeg!
 • luc janssens

  3 weken geleden
  Dit zijn wel interessante cijfers maar ze zijn te optimistisch daar ze niet verplicht zijn. Het lijkt me nogal evident dat de slechte ziekenhuizen en wzc hun cijfers niet geven.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?