Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts. © BELGA

Voorstel Weyts: kind mag pas naar eerste leerjaar na geslaagde taaltest

Kleuters pas toelaten tot het eerste leerjaar wanneer ze het Nederlands voldoende beheersen. Dat voorstel staat in een voorlopige versie van een nieuw decreet van ­onderwijsminister Ben Weyts (N-VA), schrijft Het Nieuwsblad.

135 reacties

 • Thomas Anderson

  2 jaar geleden
  Grappig zo moest ik dubbelen in 3de kleuter om dan het 6de te mogen overslaan te gek voorwoorden heeft op zijn andere post er niks van gebakken en gaat nu ons onderwijs ook eens naar de klooten helpen samen met zijn team experten.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Men kan er alleen voor zijn als men naiefweg elke toogpraat slikt. Cognitieve psychologen, pedagogen, didactici en een resem wetenschappelijke onderzoeken maken duidelijk dat het een slecht voorstel is. Om verschillende redenen. Net zoals kinderen aan een verschillend tempo groeien ontwikkelen ze ook cognitief aan een verschillend tempo en met sprongen. Daarom kan je ze op die leeftijd neit behoorlijk testen. Dergelijke valabele testen bestaan zelfs niet. Wetenschap en N-VA, water en vuur.
 • Marcel Willems

  2 jaar geleden
  Kinderen van die leeftijd zijn nog niet genoeg ontwikkeld en het verschil in dezelfde leeftijd is nog groot,Dus gaan de kinderen die trager ontwikkelen al met een stempel gekenmerkt worden.Degenen die dat goed vinden hebben zelf geen kinderen van dei leeftijd of zetten ze die onderdruk .Is een slecht voorstel van Weyts en is ook een te politiek voorstel ..Kinderen leren de taal tussen hun leeftijds genoten
 • Jeannine Peeters

  2 jaar geleden
  Wat met de kleuters die later misschien moeten doorverwezen worden naar het buitengewoon onderwijs. Blijven deze dan voor eeuwig kleuteronderwijs volgen? Vaak is het op deze leeftijd nog niet echt duidelijk.
 • michel De Blay

  2 jaar geleden
  Hoe je daar tegen kan zijn begrijp ik niet.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Vlaanderen verstuurt vanaf vrijdag uitnodigingen voor vierde prik: “Op 12 september starten we met vaccineren”

  Vlaanderen verstuurt vanaf vrijdag uitnodigin­gen voor vierde prik: “Op 12 september starten we met vaccineren”

  De vaccinatiecentra in Vlaanderen starten morgen/vrijdag met mensen uit te nodigen voor een herfstvaccinatie tegen Covid-19. De eerste afspraken voor vaccinatie worden gepland vanaf 12 september. “Starten met vaccineren op 12 september geeft de Vlaamse vaccinatiecentra voldoende tijd om alle kwetsbare personen nog in september langs te laten komen. Tegelijk zouden de vaccinaties vanaf dan al moeten kunnen gebeuren met vaccins die aangepast zijn aan de omikronvariant”, meldt Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits.