Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts. © BELGA

Voorstel Weyts: kind mag pas naar eerste leerjaar na geslaagde taaltest

Kleuters pas toelaten tot het eerste leerjaar wanneer ze het Nederlands voldoende beheersen. Dat voorstel staat in een voorlopige versie van een nieuw decreet van ­onderwijsminister Ben Weyts (N-VA), schrijft Het Nieuwsblad.

135 reacties

 • Thomas Anderson

  2 jaar geleden
  Grappig zo moest ik dubbelen in 3de kleuter om dan het 6de te mogen overslaan te gek voorwoorden heeft op zijn andere post er niks van gebakken en gaat nu ons onderwijs ook eens naar de klooten helpen samen met zijn team experten.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Men kan er alleen voor zijn als men naiefweg elke toogpraat slikt. Cognitieve psychologen, pedagogen, didactici en een resem wetenschappelijke onderzoeken maken duidelijk dat het een slecht voorstel is. Om verschillende redenen. Net zoals kinderen aan een verschillend tempo groeien ontwikkelen ze ook cognitief aan een verschillend tempo en met sprongen. Daarom kan je ze op die leeftijd neit behoorlijk testen. Dergelijke valabele testen bestaan zelfs niet. Wetenschap en N-VA, water en vuur.
 • Marcel Willems

  2 jaar geleden
  Kinderen van die leeftijd zijn nog niet genoeg ontwikkeld en het verschil in dezelfde leeftijd is nog groot,Dus gaan de kinderen die trager ontwikkelen al met een stempel gekenmerkt worden.Degenen die dat goed vinden hebben zelf geen kinderen van dei leeftijd of zetten ze die onderdruk .Is een slecht voorstel van Weyts en is ook een te politiek voorstel ..Kinderen leren de taal tussen hun leeftijds genoten
 • Jeannine Peeters

  2 jaar geleden
  Wat met de kleuters die later misschien moeten doorverwezen worden naar het buitengewoon onderwijs. Blijven deze dan voor eeuwig kleuteronderwijs volgen? Vaak is het op deze leeftijd nog niet echt duidelijk.
 • michel De Blay

  2 jaar geleden
  Hoe je daar tegen kan zijn begrijp ik niet.