Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Voorraad ontstekingsremmers slinkt zienderogen door coronacrisis: “Momenteel voorraad voor een maand, zonder gebruik bij coronapatiënten”

In ons land slinkt de voorraad ontstekingsremmers aanzienlijk. Het betreft RoActemra, een ontstekingsremmer die wordt gebruikt voor reumatologische aandoeningen. Er is nog een voorraad van een maand. “Het gebruik wordt alleen aanbevolen in situaties waar het absoluut noodzakelijk is”, klinkt het bij het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). 

 1. De laatste woorden van Dean tegen zijn moeder: “Dag mama, ik ga je missen”

  De laatste woorden van Dean tegen zijn moeder: “Dag mama, ik ga je missen”

  “Dag mama, ik ga je missen”. Dat waren de laatste woorden van de 4-jarige Dean Verberckmoes toen hij mama Elke afgelopen woensdag uitzwaaide. De vermiste kleuter is gisteravond dood teruggevonden in de Nederlandse provincie Zeeland. Zijn lichaam was gedumpt op een afgelegen parkeerplaats, aan het water in Neeltje Jans. Dave De Kock was eerder op de dag al opgepakt. Op de verlaten plek waar Dean gevonden werd, werd al een beertje achtergelaten.
 2. “Dit kan en zál morgen opnieuw gebeuren”: forensisch psychiater luidt de noodklok na de recidive te veel
  PREMIUM

  “Dit kan en zál morgen opnieuw gebeuren”: forensisch psychiater luidt de noodklok na de recidive te veel

  Vier psychiatrische instellingen weigerden Dave De Kock op te nemen. Hij wilde zich voor druggebruik laten behandelen, in de hoop op een voorwaardelijke vrijlating. Ze weigerden hem wegens de zware feiten en zijn persoonlijkheid. Dus zat hij zijn jaar straf tot de laatste dag uit en keerde mét zijn probleem terug in de maatschappij. “Dit kan en zal morgen opnieuw gebeuren”, zegt psychiater Nils Verbeeck.