‘T Sloeberhuisje, Mariakerke.
Volledig scherm
‘T Sloeberhuisje, Mariakerke. © BELGA

Voormalige uitbaatster 't Sloeberhuisje blijft in de cel

De vrouw die de crèche ‘t Sloeberhuisje uitbaatte in de Gentse deelgemeente Mariakerke blijft in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag beslist. In de crèche raakte een meisje van zes maanden levensgevaarlijk gewond. Ze overleed later in het ziekenhuis.

  1. Tegen 2026 willen longartsen screening naar longkanker bij Vlaamse bevolking: “Vroegtijdig opsporen zorgt voor kwart minder sterfgevallen”
    PREMIUM

    Tegen 2026 willen longartsen screening naar longkanker bij Vlaamse bevolking: “Vroegtij­dig opsporen zorgt voor kwart minder sterfgeval­len”

    In Nederland loopt de komende maanden een onderzoek bij (ex-)rokers om longkanker vroegtijdig op te sporen. Ook in Vlaanderen willen longartsen een screening invoeren bij hoogrisicopatiënten, zoals nu al voor borstkanker en darmkanker gebeurt. De Vlaamse Werkgroep Longkankerscreening hoopt tegen 2026 een dossier in te dienen bij de Vlaamse overheid. “Patiënten bij wie longkanker vroeg ontdekt wordt, hebben een hogere levensverwachting.”