Bruno De Lille noemde de N-VA zwarte racisten.
Volledig scherm
Bruno De Lille noemde de N-VA zwarte racisten. © Videostill

Voormalig Groen-staatssecretaris noemt N-VA ‘zwarte racisten’ … en heeft direct spijt

In een hoogoplopend debat in het Brussels parlement, heeft gewezen Groen-staassecretaris Bruno De Lille N-VA ‘een bende zwarte racisten’ genoemd. Binnen de minuut excuseerde hij zich. “Maar ik blijf vinden dat ze een ‘eigen volk eerst’-discours hanteren.”

156 reacties

 • diederik van amber

  4 jaar geleden
  Groen, eigen volk laatst
 • Erwin Schauvliege

  4 jaar geleden
  Wat is er fout met een 'eigen volk eerst' discours ? Of hoe hypocriet kan je zijn ... ? Ik vind dat de groenen hier beter vertrekken en zich in de Arabische landen verkiesbaar stellen. Hopelijk hebben ze daar succes en worden wij niet meer gediscrimineerd in ons eigen land.
 • Eddy vandeweyer

  4 jaar geleden
  @frans peeters : u stelt dat NvA u nog het gevoel geeft dat u een echte Belg bent, dus een echte belg staat volgens u voor : tweedracht zaaien, halve waarheden verkondigen, onverdraagzaamheid stimuleren, racisme aanwakkeren, geen verantwoordelijkheid nemen, altijd de schuld op andere steken, jan modaal pluimen enz...want dat is wat NVA al 4 jaar in de regering doet. Wel dan ben jij maar Belg, proficiat, ik pas in elk geval.
 • Yves De Groote

  4 jaar geleden
  N-VA zou klacht moeten neerleggen in naam van al haar leden! 40.000 klachten!!
 • Antonio Vivaldi

  4 jaar geleden
  Geld boven eer.
 1. Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervaccin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier
  69

  Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervac­cin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier

  De ministers van Volksgezondheid zijn het eens geworden over de strategie voor het toedienen van de boosterprik aan de volledige bevolking. De uitnodigingen worden al in de komende dagen verstuurd, op basis van de tijd die verstreken is sinds de eerste vaccinatiecyclus en de leeftijd van de betrokkenen. Belangrijk ook: er komen geen prioritaire groepen die voorrang krijgen op de rest van de bevolking, zoals bijvoorbeeld het onderwijzend personeel. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is teleurgesteld. “Dan organiseren we het zelf vanuit de Vlaamse regering”, zei hij aan VRT NWS.