RV
Volledig scherm
© RV

Voorlopig nog geen onderzoekscommissie naar overstromingen op federaal niveau

De Kamercommissie Binnenlandse Zaken heeft dinsdagmorgen een voorstel van oppositiepartij PVDA verworpen om een onderzoekscommissie op te richten naar de overstromingen die ons land halfweg juli hebben getroffen, zoals die in het Waals parlement bestaat. Volgens de meerderheidspartijen is de tijd niet rijp.

9 reacties

 • Peter Van Endert

  1 jaar geleden
  Alle respect voor de mensen die ze uit Afghanistan zijn gaan halen dat heeft de Belgische bevolking miljoenen gekost voor het vervoer. Onze eerste minister De Croo moet eens zeer goed gaan nadenken over de mensen van de overstroming. Maar in mijn ogen zijn we toe aan een nieuwe eerste minister die de situaties volledig aan kan
 • Rene Van Roosbroeck

  1 jaar geleden
  Jo Seykens Actie ondernemen en de mensen helpen die al maanden zonder water,gas en elektriciteit zitten. Een onderzoekscommissie is nu niet meer nodig dit zijn vijgen na Pasen.
 • Chris Hom

  1 jaar geleden
  Wie wordt beschermd? Wat hebben ze daar te verbergen? Moesten die huizen "verdwijnen" voor één of ander project? Dit is wraakroepend wat deze gezinnen doormaken terwijl er politieke spelletjes gespeeld worden.
 • FREDDY THEUNIS

  1 jaar geleden
  Het mag niet geweten zijn wie de sluizen heeft open gezet ! Nooit zullen wij het weten.
 • Krisje Rieberghe

  1 jaar geleden
  die onderzoekscommissie zal er NIET zijn
 1. Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu "houden juridische opties open”

  Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu "houden juridische opties open”

  De Vlaamse regering zal maandag proberen een akkoord te bereiken over het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) en het stikstofdossier (PAS). “Gezien hun grote impact op natuur en milieu, moeten de Vlaamse meerjarenplannen de Europese minimumverplichtingen behalen. Dat is cruciaal voor de rechtszekerheid van de boeren en een snelle uitbetaling van hun inkomenssteun. Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu (BBL) voelen zich genoodzaakt ook de juridische opties open te houden als de Vlaamse regering de natuur- en milieuwetgeving niet respecteert”, zeggen beide organisaties zaterdag in een mededeling.
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Tienerjongen in elkaar geslagen in Spectrumcollege in Beringen: “Veel leerlingen kampen nu met een schuldgevoel omdat ze niet hebben ingegrepen”
  PREMIUM
  Beringen

  Tienerjon­gen in elkaar geslagen in Spectrum­col­le­ge in Beringen: “Veel leerlingen kampen nu met een schuldge­voel omdat ze niet hebben ingegrepen”

  Er zijn beelden opgedoken van een leerling van het Spectrumcollege in Beringen die door een aantal medeleerlingen wordt aangevallen en tegen de grond wordt gewerkt. Volgens de directie dateren de beelden van 20 januari en circuleerden ze kort na het incident even op sociale media, maar verdwenen ze later weer van het net. Vandaag duiken ze echter weer op, ditmaal in de media.