Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Voorlopig geen roamingkosten voor reizigers naar Verenigd Koninkrijk

Als de Britten op 1 januari de Europese Unie definitief verlaten, zullen drie Belgische telecomoperatoren (Proximus, Orange en Telenet) geen extra roamingkosten aanrekenen voor Belgische reizigers in het Verenigd Koninkrijk. Dat bevestigen ze vrijdag. Hoe lang deze maatregel zal gelden, is niet bekend.

3 reacties

 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  Wie was ook weer verantwoordelijk om de kosten van telefonie en internet te doen dalen? Juist, De Croo! Hij bracht er niets van terecht. Telenet bleef de prijs opdrijven, we betalen nog steeds roaming kosten. En nu is hij Premier en moet ons land leiden? Het zal voor ons lijden worden met lange ij.
 • Hans Mannaerts

  1 maand geleden
  Zolang de bedrijven de onderlinge kostenstructuur niet aanpassen is er niet direct een noodzaak om tarieven te gaan heffen. Er zijn trouwens nog landen buiten de EU waar we kunnen roamen zonder extra kosten. En ik vermoed dat in een steeds mondialer wordende wereld die kosten ook steeds meer zullen verdwijnen.
 • evelyne dewulf

  1 maand geleden
  België is enige land in europa dat roamingkosten aanrekent voor oproepen vanuit belgië! In coronatijden zou gezond verstand mogen primeren: schaf die kost af
 1. Voorzitter brexitgroep: “Handel tussen EU en VK zal minder vlot verlopen”

  Voorzitter brexit­groep: “Handel tussen EU en VK zal minder vlot verlopen”

  Het handelsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zal "ingrijpende gevolgen hebben voor mensen, ondernemingen en openbare besturen". Dat heeft David McAllister, de Duitse voorzitter van de speciale brexitgroep in het Europees Parlement gezegd aan de Duitse krant Die Welt. "De handel tussen de EU en het VK zal niet meer zo vlot verlopen als wanneer we allebei behoorden tot de interne markt en de douane-unie", zei hij.
 2. OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe ziekenhuisopnames en besmettingen zetten stijgende trend voort

  OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe ziekenhuis­op­na­mes en besmettin­gen zetten stijgende trend voort

  Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus en de opnames van coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft toenemen, zo blijkt dinsdagochtend uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Elke dag worden er nu gemiddeld 135 patiënten opgenomen, dat is een stijging met 17 procent. Dagelijks komen er gemiddeld 2.120 nieuwe besmettingen bij, een stijging van 5 procent.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Winkeliers achtervolgen dief en vangen hem voor politie
  Play
  Op Interventie

  Winkeliers achtervol­gen dief en vangen hem voor politie