Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Voorlopig geen boetes voor Euro 4 dieselwagens in Brussel

In Brussel zullen voor juli 2022 geen boetes gegeven worden voor Euro 4-dieselauto's, hoewel deze categorie auto's sinds 1 januari 2022 officieel uit de hoofdstad is verbannen. Dat schrijft L'Echo vandaag.

 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. Waarom vapen steeds meer jongeren? “Mij maak je niet wijs dat al die kleurtjes en smaken er zijn om verstokte rokers te helpen met stoppen”
  PREMIUM

  Waarom vapen steeds meer jongeren? “Mij maak je niet wijs dat al die kleurtjes en smaken er zijn om verstokte rokers te helpen met stoppen”

  Het aantal jongeren die regelmatig vapen, is verdubbeld sinds 2019. Wegwerpvapes in flashy kleurtjes en exotische smaken zijn razend populair bij tieners, maar hoe kan dat, aangezien de verkoop ervan verboden is onder de 18 jaar? “De tabakslobby is erin geslaagd het muffe imago van sigaretten in een jong en fruitig jasje te steken”, zegt Suzanne Gabriëls van Stichting tegen Kanker.