Sihame El Kaouakibi en voorlopig bewindvoerster van Let's Go Urban Annemie Moens.
Volledig scherm
Sihame El Kaouakibi en voorlopig bewindvoerster van Let's Go Urban Annemie Moens. © Photonews / Belga

Voorlopig bewindvoerder vraagt faillissement aan voor vzw Let's Go Urban, ex-werknemer haalt uit: “Stadsbestuur heeft gekregen wat het wou”

AntwerpenDe voorlopige bewindvoerder van vzw Let’s Go Urban heeft officieel het faillissement aangevraagd. Dat heeft zij bevestigd aan VTM NIEUWS. Het Antwerpse jongerenproject van Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi heeft geen geld meer en dus is een faillissement volgens de bewindvoerder nog de enige optie. “Er is geen toekomst meer voor het urban verhaal. De stad heeft gekregen wat ze wilde”, klinkt het bij de vzw Let’s Go Urban. 

91 reacties

 • luc dierick

  1 maand geleden
  Oef Gelukkig is het beroep van (politieker) El Kaouakibi geen knelpuntberoep Ze staan met bosjes aan de zijlijn om haar op te volgen en ook een graantje van de subsidies mee te graaien Nog een leuke werkdag
 • Hendrik Goris

  1 maand geleden
  Net zoals El Kaouakibi is het nooit genoeg en klagen ze terwijl de miljoenen toestromen. Want het is nooit hun eigen schuld.
 • nicole nys

  1 maand geleden
  Racha Mallat moet niet kwaad zijn op het stadsbestuur maar op El Kaouakibi die er met het geld vandoor is.
 • Renée Schietekat

  1 maand geleden
  En ondanks alles is deze bedriegster nog steeds een lid van het parlement, waar ze nog steeds haar riant loon uitbetaald krijgt alhoewel ze ondertussen al van oktober 2020 zgz ziek is. Dat is Belgische politiek. Dat moet je als gewone burger maar eens proberen doen.
 • philippe dusablon

  1 maand geleden
  in de eerste plaats, waarom iets oneindig financieren dat niet leefbaar of zelfbedruipend is, op kosten van de gemeenschap. Zij die de middelen beschikbaar stellen voor zulke doemprojecten dien ook gestraft te worden.
 1. Vande Lanotte kan 93.000 euro niet verklaren in dossier-El Kaouakibi, hekelt perslekken en “opzettelijke beschadiging”: “Ze moet aan de schandpaal”

  Vande Lanotte kan 93.000 euro niet verklaren in dos­sier-El Kaouakibi, hekelt perslekken en “opzette­lij­ke beschadi­ging”: “Ze moet aan de schandpaal”

  Johan Vande Lanotte, die in de zaak rond voormalig Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi een tegenrapport heeft samengesteld, blijft haar verdedigen, en zegt dat een eerlijk proces door de vele lekken in de pers niet meer mogelijk is. “Eerst moet ze aan de schandpaal, dan pas kan ze reageren. Ze is publiekelijk terechtgesteld en onthoofd”, zo klonk het deze namiddag op een persbriefing. Volgens Vande Lanotte is 80 procent van het betwiste bedrag van 450.000 euro perfect te verklaren, maar voor een som van 93.000 euro is er meer onderzoek nodig.
 2. Amper 1,66 procent Vlamingen weigert expliciet coronavaccin, 85 procent volwassenen eerste prik tegen 11 juli

  Amper 1,66 procent Vlamingen weigert expliciet coronavac­cin, 85 procent volwasse­nen eerste prik tegen 11 juli

  Van de al meer dan 4,2 miljoen uitgenodigde inwoners in Vlaanderen hebben er slechts een kleine 70.000 expliciet aangegeven dat ze geen prik willen krijgen. Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) tonen zich bijzonder tevreden over dat lage aantal. Ook het aantal mensen dat de uitnodiging gewoon laat passeren zonder aan te geven dat ze er geen willen, blijft beperkt tot vorige week 8 procent. Het aantal AstraZeneca-weigeraars ligt wel merkelijk hoger. Tegen 11 juli moet het haalbaar zijn om 85 procent van de volwassen Vlamingen gevaccineerd te hebben, zei Beke nog op de wekelijkse persbriefing.