Reizigers op de La Laguna-luchthaven in Tenerife, ter illustratie.
Volledig scherm
Reizigers op de La Laguna-luchthaven in Tenerife, ter illustratie. © EPA

Voorbije dagen honderden Belgen gerepatrieerd uit het buitenland

Er zijn de voorbije dagen honderden Belgen gerepatrieerd die gestrand waren in het buitenland als gevolg van de reisbeperkingen vanwege de coronacrisis. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) maandagavond in een update. 

5 reacties

 • Kelly Verlinden

  2 jaar geleden
  Allemaal onnozelaars die het nodig vonden om begin maart nog op reis te gaan terwijl er al een pandemie was. Slim zijn die ook niet en dan komen smeken om terug naar huis te mogen.
 • roger reniers

  2 jaar geleden
  net terug uit Senegal,met dank aan de ambassade .Ook al heeft zweet ,bloed en tranen gekost ! Chaos ten top in Afrika !
 • Filip Desmedt

  2 jaar geleden
  Het is meestal die mensen hun eigen schuld dat ze daar vast zitten . Zo ook hier in Spanje , men wist duidelijk op voorhand dat Spanje in lock down ging , dit werd duidelijk geinformeerd via "Spanje vandaag " , maar nee , ze hebben betaald en blijven tot hun laatste dag , want ze hebben ervoor betaald !! Dat is de ware reden , ze konden reeds veel vroeger vertrekken , maar nee , blijven tot het laatste en dan eisen dat ze gerepatrieerd worden !! Pure schande !!
 • andre Dewilde

  2 jaar geleden
  Met gratis corona er boven op. Ze waren beter ginder gehouden en ginds éérst laten uitzieken. Heb mijn reeds op voorhand betaalde vliegreis, van 03/03 tot31/03 naar Thailand, om even bij mijn vrouw te zijn, BEWUST niet aangevat. Mijn onderbuikgevoel zei me om NIET te vertrekken. Het is al 2 jaar geleden dat ik haar nog eens in mijn armen heb genomen. Het doet pijn, maar nood breekt wet. Ons volgend weerzien zal des te mooier zijn. Het is de eerste maal dat ik het nu bekent maak. Gegroet.
 • Jacques Mertens

  2 jaar geleden
  Dat er voor onze landgenoten een oplossing gezocht wordt is logisch. Het is niet logisch dat besmette mensen uit allerlei broeihaarden van het virus, b.v. Madrid, zomaar ons land binnenkomen. Ik hou onze onbekwame politici verantwoordelijk. Als we het virus ooit kunnen verslaan, dan krijgen zij ook nog de rekening gepresenteerd, via de rechtbank.
 1. Corona houdt nog steeds 27.000 landgenoten in buitenland gegijzeld: "Mensen zijn boos op Belgen: ze gooien zelfs met stenen”
  PREMIUM

  Corona houdt nog steeds 27.000 landgeno­ten in buitenland gegijzeld: "Mensen zijn boos op Belgen: ze gooien zelfs met stenen”

  Naar schatting nog steeds zo’n 27.000 landgenoten zitten tegen hun goesting in het buitenland. Omdat wereldwijd steeds meer landen quarantainemaatregelen nemen en grenzen worden gesloten, wordt een normale terugkeer almaar moeilijker. Wij spraken enkele gestranden. Buitenlandse Zaken tracht hen zo spoedig mogelijk terug te halen. Ondertussen helpen landgenoten mekaar via de Facebookpagina ‘#BelgenVoorElkaar.
 2. Eén meter afstand houden blijkt moeilijk op luchthaven Tenerife: “Iedereen staat hier op elkaar. Onvoorstelbaar”

  Eén meter afstand houden blijkt moeilijk op luchthaven Tenerife: “Iedereen staat hier op elkaar. Onvoorstel­baar”

  TUI begint in versneld tempo klanten uit Tenerife te repatriëren. Dat heeft HLN vernomen van Belgen die ter plaatse staan te wachten om op hun terugvlucht te stappen. De luchthaven vraagt iedereen om minstens één meter afstand te houden. “Maar iedereen wil zo snel mogelijk op zijn vlucht en staat hier letterlijk op elkaar geplakt”, klinkt het. “Onvoorstelbaar.”