Of de armoede sinds de coronacrisis is toegenomen, kan nog niet gestaafd worden met officiële cijfers. De voedselbanken over het hele land zien wel een flinke toename van het aantal gebruikers.
Volledig scherm
Of de armoede sinds de coronacrisis is toegenomen, kan nog niet gestaafd worden met officiële cijfers. De voedselbanken over het hele land zien wel een flinke toename van het aantal gebruikers. © Henk Deleu

“Voor mensen in armoede zijn de feestdagen elk jaar moeilijk, nu komt corona daar nog bovenop”

De federale regering heeft een brief naar Sinterklaas gestuurd. De Goedheiligman mag als vanouds cadeautjes brengen en moet niet in quarantaine. Maar voor veel mensen in armoede zijn de komende feestdagen heel erg moeilijk. “We krijgen signalen dat er meer armoede is door de coronacrisis”, zegt Wim Van Lancker, armoede-expert van de KU Leuven.

1 reactie

 • Fonske Beys

  2 maanden geleden
  De oorzaak van de grote armoede is dat huren en wonen onbetaalbaar is geworden . Er gaat 2/3 en meer van loon  naar toe . De immo sector blijven prijzen kunstmatig verhogen . Hoe hoger de prijs hoe meer commissie , nog meer geld maak hen immers zo gelukkig . Dat zij die met hen in zee gaan in de problemen zitten maken ze zich geen zorgen over .
 1. Vandenbroucke: “Ik erger mij enorm aan mensen die denken dat ze nu in het buitenland op vakantie moeten gaan en dat is ook niet slim”

  Vandenbrou­c­ke: “Ik erger mij enorm aan mensen die denken dat ze nu in het buitenland op vakantie moeten gaan en dat is ook niet slim”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) wil de gaten dichten in de reizigerspolitiek om het virus buiten te houden. “Ik erger mij, net als zovelen, enorm aan mensen die denken dat ze nu in het buitenland op vakantie moeten gaan en dat is ook absoluut niet slim”, zei Vandenbroucke aan VTM Nieuws. “Maar het is niet zo eenvoudig om het te verbieden, want dan moet je wegblokkades gaan organiseren op al onze invalswegen. Maar ik sluit niet uit dat we verder gaan in het ontraden en moeilijk maken van buitenlandse reizen.”
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie