Of de armoede sinds de coronacrisis is toegenomen, kan nog niet gestaafd worden met officiële cijfers. De voedselbanken over het hele land zien wel een flinke toename van het aantal gebruikers.
Volledig scherm
Of de armoede sinds de coronacrisis is toegenomen, kan nog niet gestaafd worden met officiële cijfers. De voedselbanken over het hele land zien wel een flinke toename van het aantal gebruikers. © Henk Deleu

“Voor mensen in armoede zijn de feestdagen elk jaar moeilijk, nu komt corona daar nog bovenop”

De federale regering heeft een brief naar Sinterklaas gestuurd. De Goedheiligman mag als vanouds cadeautjes brengen en moet niet in quarantaine. Maar voor veel mensen in armoede zijn de komende feestdagen heel erg moeilijk. “We krijgen signalen dat er meer armoede is door de coronacrisis”, zegt Wim Van Lancker, armoede-expert van de KU Leuven.

1 reactie

  • Fonske Beys

    2 jaar geleden
    De oorzaak van de grote armoede is dat huren en wonen onbetaalbaar is geworden . Er gaat 2/3 en meer van loon  naar toe . De immo sector blijven prijzen kunstmatig verhogen . Hoe hoger de prijs hoe meer commissie , nog meer geld maak hen immers zo gelukkig . Dat zij die met hen in zee gaan in de problemen zitten maken ze zich geen zorgen over .