Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Photo News

Voor meer dan 2 miljard euro verzekerde schade door overstromingen van juli

De zware overstromingen die zich midden juli voordeden, hebben in België voor 2,164 miljard euro aan verzekerde schade veroorzaakt. Dat meldt Assuralia, de koepel van de verzekeringssector, woensdag.

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. OVERZICHT. Overlegcomité komt met strengere maatregelen: kerstvakantie verlengd, binnenevenementen met meer dan 200 personen verboden
  Play
  UPDATE

  OVERZICHT. Overlegco­mité komt met strengere maatrege­len: kerstvakan­tie verlengd, binneneve­ne­men­ten met meer dan 200 personen verboden

  Het Overlegcomité is gisteren opnieuw samengekomen om strengere coronamaatregelen te bespreken. Die extra maatregelen zouden de stijging van de coronacijfers opnieuw moeten afremmen en de druk op de zorgsector moeten verlichten. Het overleg verliep stroef, maar uiteindelijk zijn er toch nieuwe maatregelen beslist. Lees hier wat we weten over de genomen beslissingen. De nieuwe maatregelen zullen vanaf vandaag ingaan.
 3. Barmhartige José (74) beroofd op terugweg van rampgebied in Pepinster: “Laatste keer dat ik voor anderen in de bres ben gesprongen”
  PREMIUM
  Ingelmunster/Waregem

  Barmharti­ge José (74) beroofd op terugweg van rampgebied in Pepinster: “Laatste keer dat ik voor anderen in de bres ben gesprongen”

  Dan toon je eens je goede hart door in Pepinster slachtoffers van de watersnood te helpen, word je in Waregem op de terugweg van je geld en gsm beroofd. Het overkwam José Delaere (74) uit Ingelmunster. De drie daders uit het Brusselse Sint-Joost-ten-Node werden na een klopjacht gevat en kwamen zich woensdag in de rechtbank in Kortrijk verantwoorden.