De Oekraïense vluchtelinge Marinha met haar baby Marie en zoon David (8), nu nog even in de keuken bij Freya en haar zoontje Victor
Volledig scherm
PREMIUM
De Oekraïense vluchtelinge Marinha met haar baby Marie en zoon David (8), nu nog even in de keuken bij Freya en haar zoontje Victor © Jan De Meuleneir / Photo News

Voor Marinha (31) en haar kinderen werd het gemis na drie maanden te groot: “Bedankt voor alles. Maar wij keren terug naar Oekraïne”

“Bedankt voor alles. Maar mijn kinderen en ik missen hun papa. De oorlog duurt te lang. We keren terug.” Terwijl veel Vlamingen hun koffers pakken om op reis te gaan, pakt Marinha (31) in het Oost-Vlaamse Hillegem de bagage om met haar baby Maria en zoontje David (6) na een verblijf van drie maanden in België terug te keren naar Oekraïne. “Al vinden mijn ouders het geen goed idee: de oorlog is nog niet gedaan.”

  1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
    Mijnenergie

    Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

    De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.