Celine en Michiel en hun chow chow Trixie die inmiddels al een eigen Instagrampagina heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Celine en Michiel en hun chow chow Trixie die inmiddels al een eigen Instagrampagina heeft. © Instagram

Voor je een puppy koopt, moet je dit weten over broodfokkers: “Puppy te koop op zoekertjessite? Dat is foute boel!”

Trixie, een pluizige chow chow-pup had miljoenen volgers moeten vertederen, maar dat pakte even anders uit. Internetfenomenen Michiel en Celine bleken het beestje bij een geldwolf te hebben gehaald, een broodfokker. “Broodfokker? Nooit van gehoord”, postte Michiel in een vervolgfilmpje, waarmee werd bevestigd dat Trixie echt wel een impulsaanschaf is geweest. Voor je zelf een hondje aanschaft, moet je dit weten: “De leefomstandigheden van de zogenaamde kweekteven - ze leven enkel om pups te werpen - zijn op zijn minst erbarmelijk te noemen.”

31 reacties

 • paul van de velde

  2 weken geleden
  Haal zekerst nooit een dier uit een asielcenter want het zit daar vol met probleem dieren die van een broodfokker gekocht zijn en door de vele problemen daar te recht zijn gekomen. Ziekte en dol gedraaide agressieve bijthonden worden juist in de asielen gedropt .
 • Jan De Laet

  2 weken geleden
  Héél kort om te stellen dat een hond die wordt aangeboden via een tweedehandssite van een broodfokker zou komen. Ik heb zelf Duitse herders gekweekt en die werden destijds (voor het internet) verkocht via een krantje dat tweedehandsspullen aanbood. Mijn pups waren volledig in orde kwestie vaccinatie, ontwormd en toen reeds ook al voorzien van een chip (was toen ook nog niet wettelijk verplicht). Ik ondervroeg trouwens ook mogelijke kopers over hun bedoeling met de pup.
 • Marianne Van den Lemmer

  2 weken geleden
  De dierenasielen zijn nu leeg, ja, maar 75 organisaties in België en Nederland alleen al bieden lieve straathondjes aan. Ook kleintjes en pupjes, dus geen broodfok nodig!!
 • Frankie Albert Goethals

  2 weken geleden
  Is een boer dan een broodfokker? Iemand die enkel kalveren opkweekt voor lekker mals kalfsvlees, of iemand die schapen houdt om altijd de lammetjes rond Pasen te verkopen verschilt die van een hondenfokker? Het is maar een vraag.
 • Ines HUBERT

  2 weken geleden
  Het woord zegt alles : iemand die dieren fokt om zijn brood/geld dus te verdienen. Niet elke fokker is slecht bezig, maar de verleiding om honden steeds meer te laten 'werken' is niet ver af dan natuurlijk. Probleem hier is dat men een dier aanschaft zoals men een nieuwe handtas aanschaft om zelf volgers bij te krijgen (en dus OOK geld te verdienden). Dubbel probleem dus...
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift