Hendrik Duenk (56) voor zijn beschadigde woning in een appartementsgebouw in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Hendrik Duenk (56) voor zijn beschadigde woning in een appartementsgebouw in Brussel. © SDD

Voor inwoners van Brussel is zoveelste ravage de druppel: “Dit is niet meer leefbaar. Ik verhuis”

Brussel likt zijn wonden na de ravage die honderden relschoppers achterlieten tijdens de betoging in hartje hoofdstad. Verkeersinfrastructuur, vuilnisbakken maar ook horecazaken en appartementsblokken waren zondag opnieuw het mikpunt van vernieling. Ondernemers en inwoners zijn het bijna wekelijkse geweld meer dan beu. “Dit is de druppel”, zegt Hendrik Duenk (56) ontgoocheld. “Ik ben hier binnenkort weg.”

161 reacties

 • Eddy Batens

  1 jaar geleden
  Nog maar is een betoging de 5 de in de rij chapeau voor de organisatie,maar zo veel te slechter voor de ordediensten.Op de 5 betogingen tegen de corona maatregelen slechts 1 betoger juridisch aangehouden knappe prestatie voor justitie,heb een tip schrap dergelijke betogingen en brussel blijft gespaart zalig toch
 • Noel Laperre

  1 jaar geleden
  En de betrokken burgervader? Die schittert in afwezigheid,stilte en besluiteloosheid.
 • Suzanne D'Hooghe

  1 jaar geleden
  De verantwoordelijkheid van vernietigers en rellenschoppers ligt bij Binnenlandse zaken en Politie. Deze mensen zijn hen bekend, mogen ook niet gemaskerd op straat en moeten dus onmiddellijk door politie opgepakt worden. Maar politici hebben er baat bij een vreedzame manifestatie, perfekt georganiseerd en dat meer dan 150.000 democraten vreedzaam heeft samengebracht, uit de hand te laten lopen. Zijn manifestaties niet het beleid gericht ? Toch wel !
 • Roger Holsteyns

  1 jaar geleden
  Laat de organisatoren opdraaien voor al de schade en dit voor elke betoging die er georganiseerd wordt waar ook in België zij zijn verantwoordelijk voor alle mensen die er aanwezig zijn . Dan zullen ze wel moeite doen om het veilig te houden . Het moet niet de belastingbetaler zijn die de ordetroepen moeten betalen de organisatie organiseerd en financieert dus ook de veiligheid.
 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  Hopelijk blijft op de duur enkel het krapuul nog in Brussel wonen en kunnen ze mekaar de duvel aandoen.