Militairen op de luchthaven van Zaventem. Op sommige gevoelige plaatsen in ons land blijft niveau drie wel gelden.
Volledig scherm
Militairen op de luchthaven van Zaventem. Op sommige gevoelige plaatsen in ons land blijft niveau drie wel gelden. © ANP

Voor het eerst sinds november 2015: dreigingsniveau daalt van 3 naar 2

Het OCAD, het orgaan dat de dreigingsanalyse in ons land coördineert, verlaagt het terreurniveau van niveau drie (ernstig) naar niveau twee (gemiddeld). Al blijft op sommige gevoelige plaatsen wel niveau drie gelden. Om veiligheidsredenen wordt niet gezegd welke.

53 reacties

 • jan janssens

  5 jaar geleden
  de politiediensten hebben wat ze moesten hebben,nieuwe wapens,teasers,auto's,enz enz....doet me denken aan dat toneel met bende van nijvel
 • Tom Faes

  5 jaar geleden
  Denken jullie nu echt dat de militairen ( met alle respect) aanslagen kunnen voorkomen ? De militairen in de straten zijn er enkel om te tonen wat nva bedoeld met hun veiligheidsplan. Men strooit jullie dus zand in de ogen.Mensen moeten bang blijven van nva.,niet Bart De Wever ? Je mag de militairen verdubbelen een aanslag is altijd mogelijk.
 • Jean De Grande

  5 jaar geleden
  Bedankt voor jullie enorme inzet, meisjes en jongens. RESPECT.
 • Fredien Vandervekens

  5 jaar geleden
  De dreiging wordt teveel afgewogen aan mogelijke aanslagen met bommen, voertuigen en dergelijke. De dreiging zit verscholen in de hoofden. Hersenloze hoofden, enkel gevuld met haatcellen tegen westerse culturen. Aanslagen (groot of klein) zijn slechts de ultieme voltrekking. Nog jaren werk aan de winkel dus, zonder onverantwoorde "correctheid".
 • luc rombauts

  5 jaar geleden
  als ooit een teruggekeerde syrië strijder (die hier niets meer te zoeken heeft) iets aan mijn familie doet zal ik procederen tot francken en jambon hun laatste euro mogen afgeven.
 1. Moslim en holebi: Mohammed (22), Hind (29) en Abdellah (29) getuigen. “Ik moest in therapie en brouwsels drinken om van mijn homoseksualiteit te ‘genezen’”
  PREMIUM

  Moslim en holebi: Mohammed (22), Hind (29) en Abdellah (29) getuigen. “Ik moest in therapie en brouwsels drinken om van mijn homoseksua­li­teit te ‘genezen’”

  Geen Queer Iftar op 31 maart in De Roma, omdat de veiligheid van de holebideelnemers niet kan gegarandeerd worden. Het incident illustreert dat het voor moslims heel moeilijk is om voor hun geaardheid uit te komen en hun seksualiteit te beleven. Mohammed (22), Hind (29) en Abdellah (29) getuigen elk over hun eigen parcours. “De imam wist wat er aan de hand was: de duivel was in mij was gevaren en daardoor had ik homoseksuele gevoelens ontwikkeld”, vertelt Mohammed.