"German motorway on a rainy day, bad weather conditions - Photography has been taken during driving, some motion blur"
Volledig scherm
"German motorway on a rainy day, bad weather conditions - Photography has been taken during driving, some motion blur" © Getty Images

Voor het eerst sinds lang regen en meteen 220 km file op de Vlaamse snelwegen: “Maar het echte fileseizoen moet nog starten”

Het natte wegdek en de drukte op de weg zorgde voor lange files deze ochtend in heel Vlaanderen. Tijdens de spits stond er in heel ons land zelfs 220 km file met vooral grote drukte rond Antwerpen en Brussel. Toch was dit slechts een voorproefje van “het fileseizoen”, laat Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeercentrum weten. “De komende weken zal het nog iets erger worden en vanaf eind september barst het fileprobleem echt los”.

8 reacties

 • Gerda Haubourdyn

  3 maanden geleden
  Het is alle dagen file. We zijn met veel te veel en dat merk je duidelijk op de baan. En daar komt nog bij dat ze overal de banen versmallen en de auto overal weren. Maar om het geld te ontvangen zijn ze wel de eerste in de rij daar staan ZIJ ook voor in de file.
 • Bart Hens

  3 maanden geleden
  Beetje regen of sneeuw en de helft van de chauffeurs gooit hun rijbewijs door de zijruit, typisch
 • Nelson de Bruijn

  3 maanden geleden
  Thuiswerk al terug verdwenen? Als we dit terug wat vaker doen (bespaart iedereen benzine/diesel), beter voor de natuur, je portefeuille, etcetc
 • Koen Rondelez

  3 maanden geleden
  Het echte fileseizoen moet nog starten… lol!
 • Frank Hageman

  3 maanden geleden
  Typisch,twee druppels regen of sneeuw en België ligt op zijn gat