Viroloog Marc Van Ranst trekt aan de alarmbel.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst trekt aan de alarmbel. © Gregory Van Gansen / Photo News

Voor het eerst in België staal met Zuid-Afrikaanse variant gevonden, ook 8 nieuwe gevallen met Britse variant: “Je wil de controle niet kwijtspelen op deze manier”

In België is woensdag voor de eerste keer een staal met de Zuid-Afrikaanse coronavariant (B.1.351) gevonden. Tegelijkertijd zijn er ook 8 nieuwe gevallen van de Britse variant (B1.1.7) van het coronavirus vastgesteld. Dat meldt viroloog Marc Van Ranst. “De Britse variant is duidelijk aan een opmars bezig in ons land”, waarschuwt hij.

71 reacties

 • Cecarine De Smet

  1 week geleden
  Als deze persoon eerlijk is en zich meld dat hij met deze persoon contact heeft gehad dan zou dit veel helpen. Maar ja dan moet hij wel eerlijk zijn....
 • FRANÇOIS GORIS

  1 week geleden
  Waarom de grenzen niet dicht,de bewijzen zijn, er elke keer het verlof geweest is en er een hoop mensen op reis geweest zijn gaan de besmettingen gewoon terug de hoogte in dat zegt toch genoeg zeker.
 • Patrick Desmet

  1 week geleden
  En dan nog te zwijgen over de vaccinaties. Blijkbaar staat er niemand stil bij het feit, dat je twee vaccinaties moet krijgen met een tussenpoos van 2 weken. Anders ben je niet beschermd. Daar hebben ze bij de planning waarschijnlijk nog niet aan gedacht.
 • dwight de rijcke

  1 week geleden
  Van elk land een variant en zo kan de lockdown blijven duren.
 • Wilfried Dekeyser

  1 week geleden
  Als de vorilogen toch zo zeker zijn van al die virussen waarom pakken jullie het land niet over en de regering aan de kant zetten
 1. Stad Gent schrapt ‘Koning Leopold II-laan’ en betaalt bewoners voor hun adreswijziging
  Gent

  Stad Gent schrapt ‘Koning Leopold II-laan’ en betaalt bewoners voor hun adreswijzi­ging

  Zeven maanden nadat het stadsbestuur het standbeeld van Koning Leopold II liet verwijderen uit het Zuidpark, is beslist om ook de naam Koning Leopold II-laan te schrappen. Dat is één van de 30 adviezen van de werkgroep dekolonisering waar de stad onmiddellijk op ingaat. De bewoners van die laan krijgen een compensatie voor de administratieve rompslomp die bij de naamswijziging komt kijken.
 2. Experts willen grenzen opnieuw dicht. Kan dat zomaar? En wat met reizen die al geboekt zijn?
  PREMIUM

  Experts willen grenzen opnieuw dicht. Kan dat zomaar? En wat met reizen die al geboekt zijn?

  Onze beste bescherming tegen de Britse variant? De grenzen sluiten. Biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) stelt voor om zo’n maatregel te overwegen. “Vanuit epidemiologisch standpunt is het een zinvolle maatregel, vind ik persoonlijk. We kopen tijd voor de vaccinaties”. Viroloog Steven van Gucht sluit zich bij die oproep aan. “Een verbod op niet-essentiële reizen zou misschien duidelijker zijn. Een uitzondering voor professionele reizen kan dan weer wel.” Maar kunnen de grenzen zomaar dicht? En wat zijn daarvan de gevolgen? 12 vragen beantwoord.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"